Вперше в Україні за допомогою системи Cisco TelePresence  28 жовтня 2012 року інформаційна агенція УНІАН висвітлювала   перебіг  подій під час виборів у Верховну Раду України, в рамках проекту “Ніч виборів-2012: перші враження, оцінки та коментарі".

Технічним партнером  УНІАН  виступила  компанія «Новітні Телекомунікації» , яка  забезпечила  сучасний і якісний   зв'язок  з країнами СНД та Європи за допомогою технології TelePresence:  представники ЗМІ мали  можливість  не тільки побачити відомих політиків із-за кордону, а й повноцінно поспілкуватись з ними в прес-центрі  за  допомогою системи  віртуальної присутності. 

 

Відео дня

Компанія "Новітні Телекомунікації" є першим  в Україні оператором послуг на основі технології TelePresence, за допомогою якої забезпечуються переговорні процеси з ефектом присутності та одночасним підключенням в єдину сесію більше 16 країн світу.

Зокрема, під час обговорення перебігу виборів у Верховну Раду , посол України в Росії Володимир Єльченко, знаходячись у студії TelePresence в Москві, висловлював своє бачення та відповідав на питання журналістів з України щодо голосування українських громадян в Росії.

 

 

Студія Public TelePresence у Москві була забезпечена компанією BizKomm, яка першою в Росії вивела на  ринок послуг дану технологію та вже відкрила таку студію телеприсутності в Санкт-Петербурзі. Технічний супровід та зв'язок з іншими країнами світу забезпечила міжнародна компанія ТРЕХ (TelePresence Exchange International), яка у партнерстві з найбільшими операторами мереж телеприсутності має близько 80-ти громадських, а також близько 3 тис. корпоративних систем, що входять в мережу відеозв'язку Global Meeting Exchange (GMX) і розташованих практично у всіх економічно важливих точках світу.

Шеф-редактор УНІАН Михайло Ганницький подякував компанії "Новітні Телекомунікації" за підтримку  в  організації проекту  “Ніч виборів-2012: перші враження, оцінки та коментарі" та зазначив,  що зв'язок   із одночасним залученням декількох країн був дуже якісним та ефективним.  В результаті застосування технології телеприсутності,   журналісти повноцінно спілкувались із спікерами, фактично не відчуваючи великих відстаней між ними, і для цього потрібно було лише запросити спеціальних кореспондентів агентства разом із спікерами до студій Public TelePresence в Росії та Європі. "Для діяльності інформаційної агенції УНІАН -  це дуже зручна та цікава технологія, на базі якої ми розглядаємо можливості  реалізовувати нові проекти разом з компанією "Новітні Телекомунікації," - додав М. Ганницький.

За словами комерційного директора «Новітні Телекомунікації» Антона Галяшинскького події такого значення допомагають наглядно продемонструвати  зручність та легкість організації важливих міжнародних переговорів з ефектом присутності: «У всіх розвинутих країнах світу політична, комерційна та соціальна активність вже не перший рік застосовує технологію TelePresence у повсякденній діяльності. Про це сама за себе говорить зростаюча кількість міжнародних компаній та публічних студій, оснащених технологією телеприсутності. Наша головна місія – це сприяння економічному розвитку України за допомогою тих новітніх засобів комунікацій, які вже є звичайними в провідних міжнародних компаніях та державних структур розвинутих країн».

Успішна реалізація проекту за участю міжнародної телекомунікаційної компанії ожначає , що  всі  бажаючі  користувачі  зможуть звертатися до ресурсів 80 громадських, а також близько 3 тис. корпоративних кімнат телеприсутності, що входять в мережу відеозв'язку Global Meeting Exchange (GMX) і розташованих практично у всіх економічно важливих точках світу. Для українських користувачів вже зараз є можливість налагоджувати та розвивати відносини з більш ніж 500 провідних організацій світу за допомогою студії Public TelePresence в центрі Києва та шляхом підключення існуючих корпоративних систем телеприсутності до глобальної мережі GMX.

Про компанію Новітні Телекомунікації
Перший в Україні оператор послуг на основі технології  телеприсутності – оренда студії Public TelePresence в центрі Києва, виїзні заходи - забезпечення міжнародних подій, встановлення корпоративних  систем та їх підключення до Глобальної Мережі Телеприсутності, реалізація комплексних проектів відеозв’язку та телеприсутності, технічний супровід та бізнес-консалтинг користувачів.

http://www.atcua.com

www.cisco-telepresence.com.ua

Про компанію BizKomm
BizKomm - російська високотехнологічна компанія, яка спеціалізується на впровадженні рішень в області уніфікованих комунікацій, відео-та telepresence-рішень, створенні складних ІТ-інфраструктур, консалтингу в галузі оптимізації ІТ-рішень під вимоги бізнесу, розробці та впровадженні сервісних програм, а також на наданні послуг професійного управління комплексними проектами на основі міжнародного досвіду та стандартів.

http://www.bizkomm.ru

Про компанію TPEX
TPEX (TelePresence Exchange International) є оператором рішень та контент-провайдером TelePresence, який підключає технології, мережі та людей. TPEX надає послуги  телеприсутності у більш ніж 80 міжнародних локаціях TelePresence та 3.000 систем відеоконференцзв’язку , які легко підключають через MPLS-або IP-мережі.

http://www.tpex.eu


Про компанію Cisco
Cisco - світовий лідер у галузі мережевих технологій, що змінюють способи людського спілкування, зв'язку і спільної роботи.

http://www.cisco.com