Київ. 29 жовтня. УНІАН. Місія спостерігачів Світового Конгресу Українців (СКУ) відзначає, що виборчий процес в Україні, в тому числі передвиборчий період, не відповідають усім міжнародним стандартам і про це, зокрема, свідчить позбавлення волі двох лідерів опозиції.

Про це було заявлено представниками місії на прес-конференції в УНІАН.

“... Ми вважаємо, що виборці могли здійснити своє волевиявлення у день виборів. Щодо загального процесу, в якому потрібно враховувати довиборчий і післявиборчий період, то він не відповідає усім міжнародним стандартам”, - сказав співголова місії СКУ Павло Грод.

Відео дня

Він не виключив, що після підрахунку голосів місія СКУ проведе ще одну прес-конференцію, на якій буде оприлюднена позиція щодо правильності підрахунку голосів і чи результати дійсно віддзеркалюють волевиявлення.

Як повідомляв УНІАН, 26 жовтня Світовий Конгрес Українців заявив про виявлення низки порушень міжнародних стандартів під час проведення виборчої кампанії 2012 р. в Україні. Зокрема, непрозоре фінансування партій, використання адміністративного ресурсу, підкуп виборців, неможливість для опозиційних партій мати такий самий доступ до медіа, який мають правлячі партії і т.д.

Місія спостерігачів СКУ налічує 250 осіб із 20 країн світу.