Київ. 25 жовтня. УНІАН. Член президії КПУ, 5-й номер виборчого списку Компартії Олександр Присяжнюк повідомив, що в день і ніч виборів в штабі партії вестиметься паралельний підрахунок голосів.

Про це О.Присяжнюк сказав на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, представники КПУ у дільничних комісіях, юристи будуть «паралельно, кожну годину пересилатимуть нам на електронну систему в центральний виборчий штаб кількість виборців», які беруть участь у голосування, а також під час підрахунку голосів - результати голосування. Він підкреслив: “Ми вважаємо, що ключовим моментом тут, звичайно ж, буде підрахунок голосів, а також транспортування бюлетенів в ОВК і далі”. О.Присяжнюк не виключає, що можуть бути навіть задіяні такі технологи, як наприклад, ті, коли “голова ДВК може читати вголос одні цифри, а в протоколі будуть зафіксовані зовсім інші”. За його словами, не виключено, що можуть бути на виборчих дільницях, у так званих підсобних приміщеннях, “вже інші комплекти мішків з бюлетенями, де вже будуть конкретні результати”. Він підкреслив, що робитиметься все для того, щоб таких ситуацій не допустити.

Відео дня

О.Присяжнюк підкреслив, що у КПУ вважають, що головне завдання КПУ - захист “кожного, хто проголосував на виборчій дільниці за комуністів”. За його словами, на дільницях працюватимуть юристи, які “фіксуватимуть порушення або якісь провокації”. Він сказав, що КПУ запросила на вибори до України спостерігачів європейських лівих партій і лівих партій країн СНД. За його словами, “найчисленніша делегація буде від Компартії Російської Федерації, і міжнародна місія буде у нас достатньо представницька, ця місія працюватиме безпосередньо на найбільш проблемних дільницях нашої країни, де, ми припускаємо, можуть бути конкретні питання щодо тих самих фальсифікацій, а саме це Луганськ, Донецьк, Крим, де ми вже не один раз стикалися з тим, як партія влади може поводитися не зовсім коректно у цих питаннях”. “Робитимемо все для того, щоб кожний, кожний голос за нашу партію було зараховано, тому що від цього залежить, скільки буде представників КПУ у ВР”, - додав він. За його словами, якщо у парламенті КПУ матиме 226 народних депутатів, то вона “сформує народний уряд, скасуємо пенсійну реформу, пропонуватимемо переглянути приватизацію 90-х років, де за різними схемах практично вся власність нашої країни була переведена і вона зараз знаходитися у олігархів”.

О.Присяжнюк також підкреслив, що 28 жовтня 2012 року з 14.00 розпочне свою роботу прес-центр при Центральному виборчому штабі КПУ за адресою: м. Київ, вул. Борисоглебська, 7.