Київ. 23 жовтня. УНІАН. Влада посилила адміністративний тиск у мажоритарних виборчих округах.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив екс-перший заступник Секретаря РНБО, кандидат у народні депутати у виборчому окрузі №176 Степан Гавриш.

«Мій досвід роботи у мажоритарному окрузі показує, що кількість адміністративного впливу не зменшилась, тиск зростає», – сказав він.

Відео дня

За його словами, найгострішою проблемою у виборчому процесі є формування дільничних виборчих комісій. Кандидат заявляє, що цей процес є фактично закритим, ніхто, крім провладних кандидатів, не знає, хто саме входить до їх складу.

Ще однією проблемою С.Гавриш назвав постійний тиск на виборців з боку представників місцевої влади та «політизованого бізнесу». «Цей процес триває вже не перший місяць», – сказав кандидат. За його словами, в окрузі №176 керівники аграрних підприємств під різними приводами переконують або просто змушують робітників голосувати за кандидата від владної партії.

Серед можливих небезпек у день голосування кандидат назвав можливий «підвіз» громадян до виборчих дільниць, під час якого їх «інструктуватимуть», як «правильно» голосувати. Також він заявив, що у списки виборців внесено багато небіжчиків, які «вже декілька років голосують за партію влади».

С.Гавриш упевнений, що кандидат від влади у його виборчому окрузі не зможе перемогти без масових фальсифікацій результатів волевиявлення. «Я не вірю, що українці проголосують за особу, яку раніше звинувачували у вчиненні кримінальних злочинів», – заявив він і додав, що у разі фальсифікації голосування він не визнає результатів і буде оскаржувати їх.

У виборчому окрузі №176, у межі якого входять місто Чугуїв, Великобурлуцький, Вовчанський, Дворічанський, Печенізький, Чугуївський райони Харківської області, крім С.Гавриша у народні депутати балотуються ще 6 кандидатів. Партію регіонів тут представляє чинний народний депутат Дмитро Шенцев.