Київ. 19 жовтня. УНІАН. Громадянська мережа ОПОРА презентувала кампанію «Захисти свій голос».

Зокрема, сьогодні на прес-конференції в УНІАН координатор виборчих програм ОПОРИ Ольга Айвазовська презентувала Мапу спостереження http://map.oporaua.org/, куди учасники виборчого процесу зможуть повідомити про порушення під час виборів та отримати допомогу експертів.

Крім того, за її словами, оскільки не у всіх виборців є доступ до Інтернету, ОПОРА створила гарячу лінію 0-800-505-180.

Відео дня

Вона підкреслила, що 250 спостерігачів від ОПОРИ працюють на довгостроковій основі в кожному виборчому окрузі, ще більше тисячі спостерігачів приєднаються до них в день виборів. О.Айвазовська зауважила, що ці спостерігачі зможуть оперативно реагувати на порушення, відомості про які надходитимуть на мапу порушень чи на гарячу лінію.

"Сподіваємось, що виборці виконають свій громадський обов'язок на сто відсотків - не лише проголосувавши, а й захистивши свій голос", - наголосила вона.

О.Айвазовська розповіла, що на сайті ОПОРИ будуть поширені зразки виборчої документації, в тому числі зразки скарг щодо порушень на виборах.

Також ОПОРА представила свій відеоролик про інтерактивну мапу порушень «Вибори 2012», на якій можна знайти зафіксовані порушення на виборах народних депутатів, та інформацію про роботу гарячої лінії «Захисти свій голос».