Київ. 18 жовтня. УНІАН. У Луганській області ведуться підготовчі роботи у сфері реалізації одного з найбільших у Східній Європі інвестиційних проектів «Агромісто», який почне діяти на повну потужність з 2016 року.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив перший заступник голови Луганської обласної держадміністрації Едуард Лозовський.

Він нагадав, що угода про затвердження планів з реалізації проекту «Агромісто» була підписана луганським обласним КП «Регіональне агентство сприяння інвестиціям» та інвестиційною групою «VIMEA» (Польща) 11 жовтня поточного року.

Відео дня

За словами Е.Лозовського, проект «Агромісто» - це, в першу чергу, оптовий ринок сільськогосподарської продукції. Крім того, там будуть розміщені великий митний термінал, значна кількість аутсорсингових компаній, банківські, страхові установи, гіпермаркет для фермерів, велика виробнича площадка, де розміщуватимуться компанії з переробки сільськогосподарської продукції і т.д.

Для реалізації інвестпроекту в Луганській області було виділено 125 га землі на основі довгострокової оренди. Термін реалізації проекту - 2013-2016 рр.

«Сьогодні на цій ділянці проводяться роботи з архітектурного планування, розробляються концепції тих проектів, які там будуть, - це і складський комплекс, і митний термінал, гіпермаркет для фермерів і так далі», - повідомив в ході прес-конференції Е.Лозовський.

Він також підкреслив, що польський партнер VIMEA планує почати будівництво в 2013-2014 роках. Перші складські приміщення будуть готові через 6-8 місяців після початку робіт, а за 1,5 року збудують комплекс будинків-сховищ.

Як повідомляв УНІАН, у травні ц.р. президент польської інвестиційної групи «VIMEA» Анджей Росинський заявив, що компанія готова вкласти не менше 100 млн євро в будівництво складських приміщень в рамках реалізації проекту «Агромісто» в Луганській області.

Довідка УНІАН. «Агромісто» - комплекс сільськогосподарських послуг із зберігання, переробки овочів і фруктів на території Лутугінського району. У березні 2012 року луганський бізнес-план проекту «Агромісто» отримав статус оптового ринку сільськогосподарської продукції.

Польська інвестгрупа VIMEA є однією з найбільших в Європі і спеціалізується на будівництві складських приміщень різного призначення. Один з останніх реалізованих компанією великих проектів - «Харчова долина» у Краковці.