Київ. 18 жовтня. УНІАН. Пропозиції «УДАРу» щодо методології проведення праймеріз для визначення єдиного кандидата від опозиції не були сприйняті іншими політсилами.

Про це заявив на прес-конференції в УНІАН екс-кандидат у народні депутати від партії «УДАР» по мажоритарному округу №218 в м.Києві, директор Аналітично-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко.

«Очевидно, що не було досягнуто домовленості по цьому питанню між «УДАРом» та Об’єднаною опозицією. Це була ідея партії «УДАР» і я лише розписав механізм, як це можна було б зробити. Однак, Об’єднана опозиція цю ідею не сприйняла», - сказав О.Сергієнко.

Відео дня

Через відсутність домовленості по праймеріз виникла недовіра Об’єднаної опозиції до тих соцдосліджень рейтингів кандидатів, що були отримані в «УДАРі».

«Користуючись нагодою хотів би закликати всіх кандидатів від Об’єднаної опозиції дотримуватись здорового глузду і розуміти, що на цих виборах життя не закінчується і щоб вони все таки зняли свої кандидатури», - продовжив екс-кандидат від «УДАРу».

Він наголосив, що хоча і був налаштований боротися до кінця на цих виборах, все ж як порядна людина, виконав рішення партії, від якої йшов на вибори.

«Я хочу чітко заявити, що все таки демократ за духом і порядна людина і тому ніяких заяв і рухів щодо продовження виборчої компанії не робив і робити не збираюся. Я не член партії «УДАР», але я солдат цієї партії. Якщо партія вирішила, я як порядна людина і демократ, приймаю це рішення таким, як воно є. А люди на виборах хай визначать найкращого кандидата», - прокоментував він.

Присутній на прес-конференції депутат Київради двох скликань Валентин Олійник, який був довіреною особою О.Сергієнка у свою чергу висловив сумніви, що такі зняття кандидатів за 10 днів до дня виборів принесуть додаткові голоси тому депутату, який залишається в процесі.

«Такі речі, як визначення єдиного кандидата, мають вирішуватись та бути оговорені до того як починаються висунення кандидатів. І тоді не було б нанесено ні представникам опозиції, яких зняли, ні представникам «УДАРу» певні моральні травми. Висунули б з самого початку одного кандидата і працювали б весь час на нього одного. А в процесі, коли залишилось два тижні, я вважаю, це не етично і з моєї точки зору навіть аморально», - сказав В.Олійник. За його словами, під час спілкування з виборцями він виявив, що після зняття в даному випадку О.Сергієнка, частина з них розгублена і не знає тепер за кого віддати свій голос. Тим більше, що по цьому округу балотуються кандидати, які мають фінансові можливості розгорнути широкомасштабну виборчу кампанію за себе.

«Я від щирого серця бажаю кандидату від Об’єднаної опозиції перемоги, на користь якого зняли Сергієнка. Я взагалі дуже бажаю, щоб перемогли кандидати, які йдуть від «УДАРу» та опозиції, але мій життєвий досвід і аналіз показує, що більше половини цих кандидатів обраними не буде», - сказав В.Олійник.

Він додав, що важливу роль у в перемозі кандидата відіграє робота штабу, а отже крім того, що єдиний кандидат має визначатись перед офіційним висуненням кандидатів, серйозну роботу мають проводити потім і представники виборчих штабів. В.Олійник впевнений, що рейтинг О.Сергієнка був би значно вищим, якби гарно попрацював штаб, якому «УДАР» доручив опікуватися цим кандидатом.