Київ. 18 жовтня. УНІАН. Громадянський рух "Спільна справа" заявляє про підготовку масових фальсифікацій на користь кандидата від Партії регіонів, заступника голови Миколаївської облдержадміністрації з питань АПК Віталія Травянка, який балотується в одномандатному виборчому окрузі № 153 (Первомайськ, Миколаївська область).

Про це УНІАН повідомили у миколаївському відділені "Спільної справи".

"Метод фальсифікації – вкидання до пересувних мобільних скриньок бюлетенів, що будуть оформлені на осіб, які давно померли або покинули межі виборчого округу, але при цьому були включені до списків виборців як особи, що виявили бажання проголосувати на дому. Таких осіб лише у Первомайську виявлено вже понад 3,5 тис. Моніторинг та громадське розслідування ситуації триває", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Крім того, активісти "Спільної справи" встановили, що ОВК використала списки виборців від 1996 року, коли населення міста було більшим на 30 тисяч жителів (за рахунок офіцерських сімей, коли в межах Первомайського та Кривоозерського районів дислокувалась багатотисячна ракетна дивізія).

"За свідченнями колишніх членів виборчих комісій, дані списки перед кожними виборами уточнюються і "зачищаються", але коли настають вибори – до комісій знову потрапляють неправлені списки", - наголошується у повідомленні руху.

Крім того, за інформацією активістів "Спільної справи", до списків голосування на дому включені сотні осіб, що зареєстровані за адресами, де немає жодних житлових споруд, а лише ведеться їх будівництво, або й не ведеться і лише здійснений землевідвід під будівництво. "Виявлено, що низка виборців в останні місяці отримали реєстрацію за адресами, де розташовані об'єкти комунальної власності та держоб'єкти", - заявляє миколаївське відділення руху.

У повідомленні також наведені прізвища померлих людей, які включені до списку виборців для голосування 28 жовтня.