Київ. 18 жовтня. УНІАН. Активіст громадського руху «За чисте місто» Олександр Осипенко заявляє про неправомірну поведінку кандидата в народні депутати в окрузі №219 міста Києва Володимира Бондаренка.

Про це О.Осипенко заявив на прес-конференції в УНІАН.

Активіст поінформував, що 16 жовтня близько 20.00 представниками громадського руху «За чисте місто» проводилась акція «Київ – без політичного бруду», в ході якої очищали від передвиборної агітації місця, в яких не передбачено розміщення реклами.

Відео дня

«Раптом під’їхав мікроавтобус «Фольксваген Транспортер» чорного кольору з номером АА0001АЕ і з нього вийшла людина, яка швидкими кроками попрямувала в мій бік. Оскільки ми ходили з драбиною, бо плакати наклеєні дуже високо, однією рукою він взяв драбину, іншою рукою - взяв мене за передпліччя і силою потягнув до мікроавтобуса. З пасажирського сидіння вийшов безпосередньо кандидат Бондаренко – його не можна було не впізнати, бо ми знімали листівки в тому числі з його зображенням. Далі він взяв мене за одяг і силою затяг до мікроавтобуса».

За словами О.Осипенка, його довго возили по місту, а потів привезли на Гната Юри, 9, де як припускає активіст, розміщений офіс кандидата. Там, за словами О.Осипенка, у нього продовжували допитуватись, «на кого він працює, хто платить, від якого кандидата» і все знімали на камеру. «Не почувши відповіді, яка могла б їх влаштувати, один з них почав мене бити», - стверджує представник руху. Загалом активіста утримували близько двох годин, після чого відпустили.

О.Осипенко повідомив, що написав заяву в міліцію на наступний день, 17 числа.

«Заяву прийняли на розгляд, але кримінальну справу ще не відкрито, оскільки Олександру видали направлення на експертизу для зняття побоїв», - повідомив інший присутній на прес-конференції громадський активіст від руху ««За чисте місто» Денис Якушин.

Він запевнив, що їхня організація ніким з політиків і ніякою партією не фінансується. «Ми абсолютно незалежний молодіжний рух, яке займалося зачисткою району не від якогось певного кандидата. Ми знімали всю агітацію», - сказав він. Представники руху уточнили, що проживають саме в тому районі, де була акція 16 жовтня, і де балотується В.Бондаренко.

Представники громадського руху «За чисте місто» звертаються до правоохоронців з вимогою відреагувати на дії кандидата в депутати В.Бондаренка.