Київ. 16 жовтня. УНІАН. Юридичний департамент виборчого штабу партії "УДАР" вимагає від прокуратури Деснянського району Києва розслідувати факт незаконного випуску газети з наклепницькою інформацією про свого кандидата Ігоря Опадчого, який балотується в одномандатному виборчому окрузі № 215 (Київ, Деснянський район).

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив кандидат у депутати І.Опадчий та юрист Євген Огарков.

"Ми звернулися до райвідділу міліції. Вони склали протокол, вилучили цю продукцію, яка знаходилася у гаражі за адресою Пухівська, 2. Маємо надію, що вони будуть розслідувати цю справу. Одночасно ми звернулися до районної прокуратури, щоб вона розслідувала ці обставини, тому що насправді проблема полягає в тому, що великий тираж цієї газети знову роздається у метро в Києві. Ми знаходимо ці точки розповсюдження кожен день", - сказав І.Опадчий.

Відео дня

У свою чергу Є.Огарков додав, що міліція встановила особу, якій належить гараж, але зараз є спроби звинуватити партію "УДАР" в організації виготовлення цієї друкованої продукції. "На превеликий жаль, не доводиться розраховувати на повне і всебічне сприяння з боку органів внутрішніх справ, оскільки, як ми припускаємо, за цими подіями можуть стояти кандидати від влади. Цей витік неправдивої інформації наші опоненти можуть викрутити таким чином, щоб покласти відповідальність на нас самих. Хоча абсолютно очевидно, що ніякої необхідності привертати увагу громадськості немає. Наш кандидат і наша політична сила ніколи не будуть вдаватися до таких ганебних вчинків", - наголосив він.

І.Опадчий також додав, що продовжує участь у перегонах. "Виборчі перегони завершуються, залишається менше двох тижнів до виборів, і саме тому у ці дні починаються викиди неправдивої інформації. Ми маємо надію, що виборці розберуться, де є правда", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, в одномандатному виборчому окрузі № 215 (Київ, Деснянський район) на депутатський мандат претендують 15 кандидатів, з них 9 самовисуванців, у тому числі заступник Київського міського голови – секретар Київської міської ради Галина Герега. Також 6 висуванців від політичних сил - Андрій Іллєнко (ВО "Свобода"), Володимир Майборода (Компартія України), Віктор Наумко (партія Наталії Королевської "Україна - вперед!"), безробітний Олександр Омельченко (Радикальна партія Олега Ляшка), Ігор Опадчий (партія "УДАР") та вчитель математики Вікторія Рижова (Партія регіонів).