Київ. 16 жовтня. УНІАН. Колишній заступник голови Верховної Ради, кандидат в народні депутати України Степан Гавриш прогнозує, що у парламенті наступного скликання не буде більшості.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, він вважає, що з приходом до парламенту мажоритарників ситуація може змінитися. "Що вони змінять, сказати важко - чи прийдуть знову люди, які будуть стояти в шерензі, виконуючи статутні завдання політичної партії, не маючи власної точки зору та ініціативи... Чи прийдуть професійні люди", - сказав він.

Відео дня

С.Гавриш не виключає, що в новому парламенті буде серйозний конфлікт, який полягатиме в тому, що мажоритарники не погоджуватимуться з лінією партії, і тоді робота Верховної Ради буде дестабілізована. "Ми можемо стати свідками складних перегрупувань і складних проблем існування більшості", - зауважив він. При цьому С.Гавриш нагадав, що нинішня Конституція не передбачає існування більшості в парламенті, тому голосування в ньому можуть бути ситуативними.

Він зауважив також, що багато що залежатиме від того, хто потрапить у парламент.

За його словами, сьогодні в ході виборчої кампанії фактично не ведеться дискусія щодо програм, ідеології, і навіть немає планів партій та мажоритарних кандидатів по законотворчій діяльності в разі проходження в парламент. На думку С.Гавриша, практично всі кампанії будуються на гаслі: "голосуй за своїх". Крім того, зазначив він, партія влади, наприклад, будує свою кампанію на "ретроспективі - чого ми досягли, і не дивиться в майбутнє".

С.Гавриш зауважив, що сьогодні рейтинг партії влади тримається виключно на застосуванні адмінресурсу, і це він бачить по своєму округу. Зокрема, він стверджує, що його опонент в окрузі від влади використовує адмінресурс. Серед іншого С.Гавриш розповів, що в усіх селах округа проводиться "свято села", на яке привозять артистів, накривають столи, посадовці агітують за представника влади тощо.