Київ. 12 жовтня. УНІАН. Будівельно-комерційна фірма «Граніт» просить відшкодувати збиток у розмірі 14 млн грн за роботи з будівництва котеджного містечка «Сонячний Промінь» у смт Козин Обухівського району Київської області.

Про це повідомив головний інженер БКФ «Граніт» Сергій Рєпкін на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, компанія розпочала будівництво котеджного містечка на початку 2009 року за договором підряду з генеральним підрядником будівництва, компанією «Гермес-Буд». Замовником будівництва виступила компанія «Інтер-Континенталь».

Відео дня

С.Рєпкін зазначив, що будівництво котеджного містечка на 22 будинки площею близько 22 тис. кв. м компанія завершила у серпні 2010 року.

За словами головного інженера компанії, на початку будівництва фінансування підрядних робіт проводилося справно, наприкінці 2009 року воно стало нерегулярним, а наприкінці 2010 року - припинилося. Компанії довелося завершувати будівництво за рахунок своїх обігових коштів. Загалом з СКФ «Граніт» розрахувалися за виконані роботи у розмірі 64 млн грн, а ще 14 млн грн залишилися винні.

«Фірма «Граніт» зазнала збитків на 14 млн грн. Зазнали збитків наші підрядники, які не одержали грошей», - сказав С.Рєпкін.

Він уточнив, що в серпні 2010 року генпідрядник будівництва уклав договір підряду з іншою організацією, яка ввела містечко в експлуатацію в лютому 2011 року.

За даними С.Рєпкіна, 2 серпня 2012 року Обухівське районне відділення Головного управління МВС України порушило кримінальну справу за фактом нанесення шкоди ТОВ «Граніт» шляхом обману і зловживання довірою за відсутності ознак шахрайства у великих розмірах.

«На даний час правоохоронними органами порушено кримінальну справу за фактом нанесення збитків в особливо великих розмірах», - констатував С.Рєпкін.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2010 року компанія «Інтер-Континенталь» заявила про завершення будівництва котеджного містечка «Сонячний промінь» у смт Козин Обухівського району Київської області. Загальна сума інвестицій у проект на жовтень 2010 р. становила понад 21 млн дол.

Котеджне містечко «Сонячний промінь» розташоване на площі 5 га. Воно включає 14 житлових будинків (5 малоповерхових будинків на 70 квартир), 5 таунхаусів на 30 домоволодіння, 4 котеджів-дуплексів на 8 домоволодінь, адміністративну будівлі з супермаркетом і тенісні корти. Підрядником будівництва містечка виступила компанія БКФ «Граніт».

Довідка УНІАН. Корпорація «Граніт» створена у 1991 році, виконує повний цикл промислового і цивільного будівництва. Є членом Асоціації будівників України і Росії. Компанія володіє виробництвом вікон, дверей, металевих конструкцій і декоративних виробів з металу.