Київ. 12 жовтня. УНІАН. До Верховної Ради нового скликання проходять Партія регіонів, ВО «Батьківщина», партія «УДАР Віталія Кличка», Комуністична партія України і ВО “Свобода”.

Про це провідний аналітик агенції політичного консалтингу "Перспектива" Олександр Ляпкало повідомив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

Згідно з даними опитування, рейтинг очолює Партія регіонів, за яку проголосували б 26,1% серед тих, хто має намір брати участь у голосуванні, за підтримку «Батьківщини» висловились 20,3%, «УДАРу» - 15,2%, КПУ – 7,5%. За «Свободу» готові проголосувати 5,2%.

Відео дня

За «Нашу Україну» планують проголосувати 4,6%, за партію «Україна – Вперед!» - 3,8% з тих, хто має намір взяти участь у виборах.

За інші партії готові проголосувати 2,4%, не визначились 15% тих, хто планує піти на вибори.

О.Ляпкало зазначив, що Партія регіонів досягла свого «електорального максимуму», в той час як рейтинг «УДАРу» продовжує зростати.

Опитування проводилось з 27 вересня по 6 жовтня у всіх областях України та АР Крим. Опитано 2004 респондентів. Метод відбору респондентів – багатоступенева квотна вибірка. Метод опитування – інтерв’ю за місцем проживання. Похибка опитування – 2,3%.