Київ. 9 жовтня. УНІАН. Колишній перший заступник секретаря РНБО, кандидат в народні депутати України Степан Гавриш заявляє, що у Партії регіонів ще є час унеможливити перетворення нового складу парламенту в "сімейно-вакханальний клуб". Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, С.Гавриш висловив думку, що "Верховна Рада перетворюється, пробачте, в сімейно-вакханальний клуб, в сімейно-цивільний клуб... Скажіть, чи Партія регіонів усвідомлює, що у парламент повертаються люди, які вирішували завдання партії виключно кулаками?». Водночас він висловив переконання, що «у Партії регіонів ще є час підняти легітимність виборчої кампанії, збільшити легітимність своєї присутності в електораті і відмовитися від одіозних осіб, які в ній присутні».

С.Гавриш наголосив, що під час сьогоднішньої виборчої кампанії влада застосовує небезпечні для суспільства технології підкупу та залякування виборців. Крім того, у контрольованих владою ЗМІ проти незалежних кандидатів використовують «чорний піар», загалом в округах застосовують адміністративний ресурс, а також чиниться тиск на виборців, надається необ’єктивна інформація, аби вони не приходили на зустрічі із незалежними та опозиційними кандидатами по мажоритарним округам, крім представників партії влади. Враховуючи це, С.Гавриш припускає, що під час голосування, як раніше було, навряд чи будуть підмінятися протоколи або влаштовуватися так звані "каруселі", оскільки до виборчої дільниці виборець вже іде контрольованим.

Відео дня

"Виборча кампанія не може бути справедливою, якщо не використовуються хоча б наближені до моралі і справедливості ресурси, вона не може бути моральною, якщо в ній беруть участь аморальні люди, вона не може бути чесною, якщо ведеться безчесними засобами", - зазначив С.Гавриш.

На його погляд, саме чесними виборами до Верховної Ради можливо покінчити з тотальною політичною корупцією. Натомість, за його словами, ця виборча кампанія є непередбачуваною, складною і такою, що загрожує надзвичайно великими ризиками, перш за все, національній безпеці України.

«Нам необхідно забезпечити стабільний розвиток держави. Я не опозиціонер, і я не йду у парламент як представник опозиції чи з опозиційними гаслами. Але під тиском адміністративного ресурсу я змушений все гостріше оцінювати реальну дійсність... Я шукаю тільки компромісів, але, на превеликий жаль, не знаходжу", - сказав він, додавши, що саме "визнання цих виборів легітимними є основним на порядку денному для розуміння наступного порядку денного розвитку України і політичної влади, майбутнього збереження економічної, соціальної суспільно-громадянської стабільності».