Київ. 2 жовтня. УНІАН. Юридичні особи на даний час формують близько 90% від загального обсягу письмової кореспонденції і 95% від загального обсягу посилок в Україні, тоді як 20 років тому основний обсяг письмової кореспонденції складало листування між фізичними особами.

Таку оцінку дав у ході круглого столу в УНІАН у вівторок заступник директора Київської міської дирекції УДППЗ "Укрпошта" Володимир Астапенко.

«Йде переорієнтація. Якщо 20 років тому основне листування було між фізичними особами, то зараз 90% ринку письмової кореспонденції, а посилок - 95% складають відправлення юридичних осіб. Ми переходимо в сектор В2В», - сказав він.

Відео дня

В.Астапенко зазначив, що для бізнес-клієнтів «Укрпошта» упровадила низку специфічних сервісів, зокрема СМС-повідомлення про вручення або отримання поштового відправлення, послуги кур'єра з відправки пошти.

Крім того, Укрпошта у відділеннях зв'язку створює спеціалізовані робочі місця для обслуговування юридичних осіб, і відкрила 4 відділення зв'язку на території великих корпоративних клієнтів.

Також В. Астапенко зазначив, що до 70% собівартості поштових послуг в Україні складає заробітна плата.

«Тому із зростанням оплати праці зростає і собівартість послуг поштового зв'язку», - сказав він.

Крім того, В. Астапенко повідомив, що «Укрпошта» розробляє систему он-лайн платежів за комунальні послуги, що дозволить оплачувати послуги у відділеннях зв'язку без роздрукованих квитанцій.

Водночас, директор компанії «ВПС» Людмила Силантьєва відзначила збільшення попиту на поштові послуги з боку компаній фінансового сектора, а також житлово-комунального господарства, що може збільшити ринок розсилки простої кореспонденції на 30%.

Крім того, Л.Силантьєва відзначила збільшення ринку дистанційних продажів на 40% на рік.

Довідка УНІАН. Українське державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України, і є національним оператором поштового зв'язку України. «Укрпошта» надає близько 50 видів послуг у 14 тисячах відділень по всій Україні.

ТОВ «ВПС» спеціалізується на до- і післяпоштовій обробці корпоративної пошти і надає комплексні послуги з індивідуального і промислового пакування.