Київ. 28 вересня. УНІАН. Представники плодоовочевого ринку «Фермер», що розташований на житловому масиві Троєщина, вимагають від київської влади і міліції вжити заходів із закриття сусіднього несанкціонованого ринку, який розташований на проїжджій частині під виглядом парковки. Про це вони заявили на прес-конференції в УНІАН.

«Ми, підприємці оптового плодоовочевого ринку «Фермер», звертаємося до голови КМДА Попова Олександра Павловича, голови Деснянської РДА Жеребнюка Віктора Миколайовича, начальника Деснянського ГУ МВС Британського Володимира Павловича... з проханням, нарешті, допомогти у розв’язанні глобального на сьогодні питання про закриття несанкціонованої торгівлі на проїжджій частині по вулиці Електротехнічній», - заявила на прес-конференції голова ініціативної групи ринку «Фермер» Ірина Ібраєва.

Як повідомили представники ринку «Фермер», стихійна торгівля з'явилася біля півроку тому, і відтоді блокує роботу ринку «Фермер», не дозволяючи його продавцям потрапити на свої офіційні торгові майданчики.

Відео дня

«Десь близько півроку тому територія, що прилягає до ринку «Фермер»... завдовжки близько 3 кілометрів була окупована невідомими, які просто на проїжджій частині розставили автомобілі і організували з них торгівлю», - повідомив директор організації «Фермер-торг-плюс» Владимир Гриценко, підкресливши, що стихійна торгівля з автомобілів перешкоджає дорожньому руху і забруднює довколишню територію.

Збиток ринку «Фермер» через сусідню стихійну торгівлю оцінюється в 1,5 млн грн.

«Публічне акціонерне товариство «Полюс» розраховувало економічний ефект від такої незаконної торгівлі. Акціонерне товариство зазнає близько 1,5 млн грн прямих збитків», - повідомив голова правління ПАТ «Полюс» - власника ринку «Фермер», Василь Севериненко.

Він також заявив про намір продовжувати спір у судовому порядку.