Київ. 27 вересня. УНІАН. Трудовий колектив заводу «Арго», що розташований у Чернівецькій області, звернувся до Генеральної прокуратури з проханням добитися від керівництва підприємства погасити борги із заробітної плати.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявили представник ініціативної групи працівників заводу «Арго» Денис Ципін і голова громадської організації «Об'єднання Богдана Хмельницького» Богдан Хмельницький.

При цьому учасники прес-конференції розповіли історію виникнення кредиторської заборгованості у підприємства.

Відео дня

«Завод виробляє кришки для консервації. Розташований у Хотині Чернівецької області. Власники заводу, почали займатися махінаціями, які призвели до банкрутства заводу і залишення 1 тисячі людей без зарплати за рік, кому за два... Завод заборгував людям до 10 млн грн», - заявив Д.Ципін.

«Наша громадська організація «Об'єднання Богдана Хмельницького» і ЮК «Центр конфліктології і права» провели розслідування обставин, котрі  сприяли здійсненню великої кількості афер у Чернівецькій області.

Встановили, що власники  продали Українській фінансовій групі свої частки в статутному капіталі підприємства . Поки ця операція перебувала на оформленні, свої ж засновницькі права вони віддали у заставу «Укрексімбанку». Крім того, вони віддали у заставу майновий комплекс, також «Укрексімбанку», і взяли у нього достатньо багато кредитів», - додав Д.Ципін.

Потім, розповів Д.Ципін,  власники стали заставляти під кредити готову продукцію заводу.

«Але виявилось, що продукція заводу була у заставі не лише в «Укрексімбанку», але й інших банках. На сьогодні, коли банк узявся за реалізацію цієї продукції, з'ясувалося, що вона бракована, тобто вона нічого не коштує. Таким чином, вийшло, що всі банки опинилися «з носом». Це не товар, а металобрухт», - уточнив представник трудового колективу заводу.

«Ми провели акцію протесту біля обласної прокуратури. Чому ми її провели? Тому що працівники заводу прийшли в нашу організацію і сказали, що упродовж великого часу їм не виплачують зарплату... Ми розібралися в даній ситуації, і побачили, що, дійсно, є порушена кримінальна справа за фактом. Що таке факт? Фактову кримінальну справу я називаю довгограючою пластинкою - така справа може тягнутися рік, два, а то й три. Немає особи, стосовно якої порушили кримінальну справу. Ми вирішили допомогти нашій доблесній прокуратурі», - заявив Б.Хмельницький.