Київ. 27 вересня. УНІАН. В Україні стартував соціально-економічний проект «Програма ЗЕТ».

Про це ведучий і автор «Програми ЗЕТ», президент Благодійної організації «Сфера-ЗЕТ» Андрій Резекулов повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, ця програма стартувала в серпні п.р. і є новою економічною моделлю у відносинах між виробниками, торговими мережами і споживачами, яка не має аналогів у світі.

Відео дня

На сьогодні в програмі беруть участь 50 торгових марок і ще стосовно 100 торгових марок ведуться переговори. Також у програмі беруть участь три банки, ще п'ять - на стадії узгодження, дві страхові компанії, п'ять мережних магазинів і стільки ж на стадії узгодження умов.

Наголошується, що мета програми — захистити і підняти престиж українського виробника.

На думку авторів, участь у програмі вигідна для всіх членів економічного циклу: виробників, торгових мереж, банківських установ, страхових компаній і споживачів. Зокрема, виробники, завдяки участі в програмі, зможуть скоротити приблизно на 50% свої витрати, зокрема на маркетинг і рекламу. Завдяки перерозподілу витрат виробника, споживачі, купуючи товари, які беруть участь у програмі, зможуть одержати 5% вартості придбаного товару у вигляді «живих» грошей.

Крім того, програма забезпечує постійне і безплатне страхування життя, при цьому страхові поліси видаються в автоматичному, електронному режимі і не потребують від споживача витрат часу і грошей. Також учасники програми зможуть одержати знижки на банківські послуги.

Програма включає соціальну складову. Зокрема, з 13 серпня в рамках програми по всій території України працює номер єдиного інформаційно-консультаційного центру допомоги населенню, зателефонувавши на який кожен житель України зможе одержати інформаційну довідку, консультацію юриста, психолога або іншого фахівця.

Також в серпні в рамках «Програми ЗЕТ» були запущені безкоштовні автобусні маршрути у Львові і Дрогобичі, а 25 вересня такий автобус почав курсувати в Києві. Надалі планується запуск безплатних автобусів у всіх областях України.