Київ. 27 вересня. УНІАН. В Україні налічується понад 3,2 мільйона хворих на стенокардію.

Про це повідомили учасники прес-конференції в УНІАН, яка була присвячена презентації брошури «Що варто знати про стенокардію».

Як зазначалося на прес-конференції, більшість таких пацієнтів недооцінюють наслідки та ускладнення, котрі зумовлює стенокардія. Тому фармацевтична корпорація «Артеріум» видала брошуру «Що варто знати про стенокардію» (за редакцією професора В.Нетяженка).

Відео дня

Директор напрямку неврологічної, кардіологічної та гастроентерологічної групи препаратів Корпорації «Артеріум» Ірина Олійник зауважила, що компанія вже не один рік пропагує здоровий спосіб життя.

«Це - наша філософія. І тому компанія дала освітній грант на видання брошури, яка надасть важливу інформацію, навчить пацієнта зі стенокардією жити повноцінно,» - сказала І.Олійник.

За її словами, з 1 жовтня цього року кожен лікар зможе замовити брошуру на сайті компанії «Артеріум» та безплатно отримати потрібну кількість видання, брошуру можна також завантажити з сайту фармкомпанії.

У ході прес-конференції автор брошури «Що варто знати про стенокардію», головний спеціаліст МОЗ за спеціальністю «Терапія» професор Василь Нетяженко зазначив, що в Україні щороку трапляється інфаркт у близько 50-55 тисяч людей.

«Гострий інфаркт міокарда є «вершиною» стенокардії і ніколи не виникає на пустому місці. Першим симптомом стенокардії є біль за грудниною, у ділянці серця, що може віддавати у щелепу чи спину. 20% пацієнтів взагалі не мають жодних відчуттів», - зауважив В.Нетяженко.

Щодо чинників ризику розвитку стенокардії, професор підкреслив, що це, насамперед, неправильне харчування і надмірна маса тіла, куріння, недостатня фізична активність, високий артеріальний тиск та високий рівень холестерину.