Компанія «Алтимета» представила новий програмний продукт «ЛотЭксперт.Україна» - спеціальну українську версію своєї електронної торгової системи, яка добре зарекомендувала себе на російському ринку. Професійне торгове рішення дозволяє створити електронну торгову площадку на Україні для здійснення держзакупівель на електронних реверсивних аукціонах, для проведення електронних закупівель і тендерів комерційними та державними організаціями, для реалізації різних видів майна.
Компанія «Алтимета» провела в Києві презентацію нового програмного продукту «ЛотЭксперт.Україна» - спеціальної української версії своєї електронної торгової системи, яка добре зарекомендувала себе на російському ринку.
Універсальна торгова система «ЛотЭксперт.Україна» дозволяє проводити різні види електронних торгів у повній відповідності до законодавства України:
• Електронні реверсивні аукціони відповідно до нової редакції Закону України «Про здійснення державних закупівель»;
• Електронні торги при здійсненні закупівель (проведенні тендерів) комерційними та державними організаціями, підприємствами, холдингами;
• Електронні торги на товарних біржах;
• Реалізація майна підприємств-банкрутів відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»;
• Продаж і оренда майна, продукції в комерційному секторі, реалізація банківського заставного майна, конфіскованого майна і пр.
«Раніше в Україні була практично відсутня практика проведення електронних торгів, - коментує керівник бізнес-проектів компанії «Алтимета» Олексій Бездушний. - Проте з початку наступного року вступає в силу одразу кілька нових законодавчих актів, що передбачають проведення торгів в електронній формі».
Зокрема, з 2013 року державні закупівлі багатьох видів продукції будуть здійснюватися на електронних реверсивних аукціонах. Крім того, електронні торги будуть проводитися при реалізації майна підприємств-банкрутів. Уряд України націлений на розширення практики електронної торгівлі і на товарних біржах - нещодавнім наказом Мінекономрозвитку і торгівлі України були затверджені конкурсні вимоги щодо відбору електронних біржових платформ для організації та проведення електронних біржових торгів з купівлі-продажу вугільної продукції.
«Упевнений, що ринок електронних торгів на Україні очікує настільки ж активний ріст, як і в Росії. Електронні торги стають необхідним інструментом в сучасному бізнес-середовищі, все більше підприємств сьогодні переводять закупівлі в електронну форму, створюють корпоративні електронні торгові платформи, - зазначає Олексій Бездушний, - Спираючись на 10-річний досвід впровадження та експлуатації електронних торгівельно-закупівельних систем у державному та комерційному секторі в Росії, ми пропонуємо можливість в найкоротші строки організувати в Україні платформу для електронних торгів на основі нашого професійного і надійного рішення».
Торгова система «ЛотЭксперт.Україна» надає багатомовний інтерфейс на українській, російській та англійській мовах, і детально адаптована до особливостей проведення електронних торгів в Україні. Для забезпечення юридичної значимосты проведених торгів та укладених угод, в систему вбудована підтримка української криптографії та електронного цифрового підпису (ЕЦП) за стандартом ДСТУ 4145-2002.
У компанії відзначили, що до недавнього часу суттєвою перешкодою для проведення на Україні електронних торгів та укладання договорів з ЕЦП була несумісність між собою засобів електронного підпису різних виробників. Проте напередодні Мін'юстом був прийнятий Наказ, який повинен привести криптографічні засоби до єдиного стандарту.
Однією з особливостей нової торговельної системи є спеціальна технологія проведення транскордонних електронних торгів, в яких іноземні учасники можуть подавати пропозиції нарівні з українськими постачальниками, запевняючи документи іноземними засобами електронного підпису.
Проведення торгів на міжнародному рівні дозволить українським замовникам залучити велику кількість російських і західних виробників до участі у закупівлях, підвищити конкуренцію й економічну ефективність.
«ЛотЭксперт.Україна» - неперевершене рішення для організації ефективної закупівельної діяльності комерційних і державних організацій, підприємств, холдингів, торгових мереж. Поряд з видами закупівель, передбаченими законом України про держзакупівлі, в системі передбачено безліч більш гнучких електронних тендерних процедур, застосовуваних у практиці постачальницької діяльності великих підприємств. Зокрема, замовник може проводити спеціальні попозиційні закупівлі товарних специфікацій «на конкурентний лист», різні види багатоетапних закупівельних процедур, інтерактивні конкурентні переговори.
«Торгова система «ЛотЭксперт» надає повний спектр професійних торгових інструментів, що дозволяють ефективно вибудувати закупівельну діяльність. При цьому система влаштована зручно і просто, - відзначають в компанії. - Крім того, ми адаптували для українських підприємств і держкомпаній нашу повнофункціональну систему управління закупівлями «ЛотЭксперт.Підприємство», яка забезпечує автоматизацію всього закупівельного циклу, від планування витрат до контролю виконання договорів та аналізу ефективності постачання».
У компанії «Алтимета» додали, що електронна торгівельна платформа «ЛотЭксперт.Україна» може бути інтегрована з системою бухгалтерського обліку, Інтернет-сайтом компанії, веб-порталом держзакупівель tender.me.gov.ua. Підтримується взаємодія з «1С» і ERP-системами провідних світових виробників.
Для довідки:
«Алтімета» - московська ІТ-компанія, провідний російський розробник автоматизованих систем у сфері електронної торгівлі та управління закупівлями. Рішення компанії використовуються на великих російських підприємствах, в держструктурах і адміністраціях суб'єктів РФ, а також в основі різних електронних торгівельних платформ декількох десятків торгових операторів.
Контактна інформація:
ТОВ «Алтімета» (Москва)
Телефон: +7 (495) 287-46-09
Web: http://www.ultimeta.ru/