Київ. 25 вересня. УНІАН. Ювілейний, 50-й Міжнародний конгрес підводників відбудеться в італійському місті Катанія в 2013 році.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Всеукраїнської асоціації ветеранів-підводників Олександр Кузьмін, підбиваючи підсумки 49-го Міжнародного конгресу підводників, який відбувся у Києві 21-23 вересня.

"Наступний конгрес відбудеться з 20 по 24 травня 2013 року в Італії, і ми готуватимемо свою делегацію для участі в ньому", - сказав О.Кузьмін.

Відео дня

За його словами, делегації вже зараз почали формувати коло питань, які планується обговорити на наступному конгресі, зокрема проблеми ветеранів-підводників у державах-учасницях міжнародної організації, питання створення підводних човнів і формування флотів.

О.Кузьмін вважає, що проведення Міжнародного конгресу підводників у Києві стало "хорошим внеском українських ветеранів-підводників у створення позитивного іміджу України".

Голова Всеукраїнської асоціації ветеранів-підводників також зазначив, що Міжнародний конгрес підводників у Києві був організований за підтримки Міністерства оборони і Державної служби у справах інвалідів і ветеранів України.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародний конгрес підводників вперше проходив у Києві. У ньому брали участь 302 делегати із 17-ти країн світу.