Київ. 24 вересня. УНІАН. Представники Партії відродження села завертаються до голови КМДА Олександра Попова з проханням збільшити фінансування для вирішення проблем застарілого житлового фонду Києва.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив голова Партії відродження села, кандидат в депутати по 216-му виборчому округу м. Києва Дмитро Воронін.

“Звертаємося до голови Київської державної адміністрації з проханням в разі неможливості виділення коштів у цьому році, передбачити кошти на наступний рік для вирішення комунальних проблем застарілого фонду житла”, - сказав Д.Воронін.

Відео дня

Він наголосив, що останнім часом мешканці різних районів Києва звертаються зі скаргами майже на одні і ті ж проблеми. “Найболючішими проблемами під час зустрічі з виборцями є проблеми не глобальні, а проблеми приземлені, які дуже легко вирішуються”, - сказав він. Зокрема, відсутність належної кількості дитячих майданчиків, відсутність ремонту в старих будинках, дахів. Крім того, додав Д.Воронін, ЖЕКи не можуть вирішити елементарні проблеми - освітлення дворів, асфальтування подвір'їв, облаштування прибудинкових територій тощо. Д.Воронін наголосив, що дуже часто ЖЕКи просто ігнорують звернення киян, і тому столична влада має перевірити роботу таких підприємств і “ухвалити принципові рішення”.

В свою чергу кандидат в депутати по 220-му виборчому округу м. Києва Олексій Вихристюк зазначив, що значною проблемою є відсутність працюючих ліфтів в багатоповерхових будинках, або ліфтів, робота яких на межі. “В Подільському районі столиці стоять будинки 9-16 поверхів, в яких ліфти відпрацювали свій ресурс та потребують заміни”, - сказав він.

О.Христюк також наголосив, що біля багатьох будинків відсутні лавки, а в під'їздах деяких будинків навіть вхідні двері. “Значною проблемою є встановлення ретрансляційних антен мобільних операторів на дахах будинків, що негативно впливає на здоров'я мешканців”, - сказав він.

Зі свого боку член Партії відродження села, кандидат в депутати по 214-му виборчому округу м. Києва Наталія Швачка зауважила, що інженерне забезпечення столиці на сьогодні знаходиться в аварійному стані. Першочерговою проблемою, на її переконання, є облаштування спортивних та дитячих майданчиків біля будинків. “Якщо на правому березі столиці ще є якісь майданчики, сквери, то на лівому березі всього цього немає”, - сказала Н.Швачка.

Зі свого боку член президії ради Партії відродження села, кандидат в депутати по 94-му виборчому округу Київської області Віктор Продіус наголосив, що у населених пунктах, які знаходяться близько до столиці, такі самі проблеми. “Проблеми існують скрізь, і вони однакові - що в Києві, що в області”, - сказав В.Продіус. За його словами, до всіх проблем столиці додається в області ще і проблема екології. Як приклад він назвав функціонування в Обухівському районі Київщині Трипільської ДРЕС, яка не реконструюється. “Це питання стоїть гостро, бо це впливає на здоров'я мешканців”, - додав В.Продіус.