Київ. 20 вересня. УНІАН. Студенти за вересень повинні отримати стипендію на рівні не менше ніж 730 грн.

Як повідомили УНІАН у громадській ініціативі «Студентський захист», на цьому наголосив координатор організації Андрій Черних.

«Студенти університетів за вересень повинні отримати стипендію на рівні не менше ніж 730 грн., а підвищену – 790 грн.», - сказав він.

Відео дня

У громадській ініціативі нагадали, що уряд своєю постановою від 25 липня 2012 року №703 збільшив розміри базової стипендії для студентів з 1 вересня 2012 року. Для студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем “молодший спеціаліст” або “бакалавр”, - 550 грн на місяць, для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційними рівнями “бакалавр”, “спеціаліст” або “магістр” - 730 грн на місяць.

«Студентський захист» з наступного тижня розпочинає всеукраїнський моніторинг виплати стипендій у вишах. Інформація про вищі навчальні заклади, які будуть затримувати виплату стипендії або виплачувати її у менших розмірах, ніж встановлено рішенням уряду, оперативно передаватиметься до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Генеральної прокуратури України», - зазначив А.Черних.

Студенти можуть дзвонити на номер телефону «гарячої» лінії «Студентського захисту» (067) 656-99-41 та повідомляти про проблеми з отриманням стипендії. Також можна направляти відповідну інформацію на електронну адресу: studzahust@gmail.com.