Київ. 19 вересня, УНІАН. Народний депутат України Олександр Третьяков заявляє, що не співпрацюватиме з Партією регіонів у парламенті України в разі його обрання до нового складу Верховної Ради України. Про це він сказав на прес-конференції в агентстві УНІАН. Як відомо О.Третьяков обирається в 218 мажоритарному окрузі в місті Києві.

О.Третьяков підкреслив: “Я був 10 років антиподом Партії регіонів і я ним і залишуся. Для мене виключено питання політичного співробітництва з ПР. При цьому я чесно говорю, що не виключаю, що за деякі законопроекти, які несуть за собою економічний характер і підвищують добробут людей, я голосуватиму. Але політичного співробітництва ніякого”.

О.Третьяков вважає, що передвиборна кампанія по Києву коштує кандидату «не менше ніж 1-1,5 мільйона доларів». «Моя кампанія коштує дещо дорожче. Я єдиний мажоритарник, у якого є пряма реклама на загальнонаціональних каналах, на радіо. Тому моя кампанія коштує дорожче», - додав він.

Відео дня

На запитання журналістів чи не було зустрічей і тиску на нього з боку впливових людей від влади з приводу його позиції, О.Третьяков відповів: «Я сам є впливовою людиною в Україні й природно, що я знаю багато впливових людей в Україні. І ведуться не переговори, а традиційні якісь зустрічі й розмови. Переговори в плані тиску на мене? Ну як може одна впливова людина тиснути на іншу впливову людину. Це марно. Мені подобається у Володимира Висоцького - «п'ю, але на свої», тому якісь векселі можна видавати лише в одному випадку, коли відбуваються якісь оплати, а в моєму випадку - п'ю, але на свої. Подивіться мої декларації й самі зрозумієте, що я маю на це повне право».

О.Третьяков вважає, що в Києві по округах діє проект, коли від Партії регіонів йде офіційно один кандидат, але водночас неофіційно влада підтримує іншого свого кандидата. Він підкреслив, що «в окрузі і в місті Києві не пройде кандидат із брендом ПР, тому природно є завжди людина, на яку робляться ставки, і яка вже за півроку до виборів почала працювати в окрузі».

Відповідаючи на запитання про те, як у нього складаються відносини з лідерами опозиції, зокрема з Юлією Тимошенко. О.Третьяков сказав: «Якщо брати Ю.Тимошенко, то я абсолютно впевнений, що вона не повинна сидіти у в'язниці. А якщо вона повинна сидіти у в'язниці, тоді й сьогоднішня влада повинна сидіти в сусідній камері. Це було б чесно», - підкреслив він. При цьому додав: «Коли Ю.Тимошенко почали судити, я приїхав до Олександра Валентиновича (йдеться, очевидно, про О.Турчинова - УНІАН) і сказав, що я хочу допомогти людям, які живуть у наметовому містечку під Печерським судом». «Я дав достатньо круглу суму грошей. Не озвучуватиму цифри», - додав він.

О.Третьяков сказав, що після того, коли суд відмовив йому в розгляді його позову до судді Сергія Вовка, який не дозволив йому як народному депутату України зустрітися з Юрієм Луценком, він почав підготовку звернення до Конституційного суду. За його словами, найближчим часом він планує звернутися до Конституційного суду України з приводу роз'яснень суперечностей у законодавстві щодо можливості народного депутата зустрітися з виборцем безперешкодно, але відповідно до Кримінального кодексу цей дозвіл, зокрема, у випадку з Ю.Луценком, повинен був дати суддя.