Київ. 18 вересня. УНІАН. Кандидат у народні депутати України по 176-му Чугуївському виборчому округу (Харківська область), народний депутат України ІІІ і ІV скликань, колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки України Степан Гавриш заявляє про перешкоджання з боку влади діяльності кандидатів у депутати у мажоритарних округах.

Про це С.Гавриш повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

С.Гавриш наголосив, що є незалежним кандидатом, і його роботі чиняться різноманітні перешкоди.

Відео дня

«Я змушений діяти як людина, яка критично сприймає дії влади, а представник від влади веде контр-роботу, щоб максимально понизити мій рейтинг», - сказав він.

На переконання С.Гавриша, у Харківській області опозиція фактично не проводить агітацію.

«Технічні кандидати від опозиції взагалі не працюють, не з’являються, не проводять жодну політичну роботу. А інші технічні кандидати підіграють владі вже досить відкрито», - повідомив С.Гавриш.

Він заявив, що існуючі тенденції демонструють надзвичайно жорсткий адміністративний тиск, в першу чергу, на незалежних кандидатів.

С.Гавриш наголосив, що влада застосовує небезпечні для суспільства технології підкупу та залякування виборців. Крім того, у контрольованих владою ЗМІ проти незалежних кандидатів використовують «чорний піар», загалом в округах застосовують адміністративний ресурс, а також чиниться тиск на виборців, надається необ’єктивна інформація, аби вони не приходили на зустрічі із незалежними та опозиційними кандидатами по мажоритарним округам, крім представників партії влади.

Також С.Гавриш заявив, що членів його команди та довірених осіб намагаються підкупити та залякати. Кандидат зауважив, що йому постійно відмовляють у наданні приміщень для зустрічей із виборцями. «Нам відмовляють у можливості використати ті приміщення, у яких зустрічався кандидат від влади. Хоча по закону має бути забезпечена рівність», - сказав він.

Кандидат у депутати підкреслив, що усі порушення, з якими він стикається у своєму виборчому окрузі, фіксує і планує передати міжнародним спостерігачам.

На переконання С.Гавриша, невизнання парламентських виборів такими, що відповідають демократичним стандартам, може призвести до негативних наслідків для України.

«Перехід до глибокої політичної кризи, яка буде мати непрогнозовані наслідки для України в усіх відношеннях: від економічного розвитку до соціальної стабільності» - підсумував він і наголосив, що усі політичні сили та кандидати мають отримати рівні можливості на проведення передвиборчої кампанії.