Київ. 17 вересня. УНІАН. Кандидати у народні депутати України Олена Билінська (одномандатний виборчий округ № 222, Київ) та Сергій Панченко (округ № 223, Київ) підписали меморандум про об'єднання у "Територіальну платформу України" та закликали інших кандидатів-мажоритарників приєднатися до них.

Про це О.Билінська та С.Панченко повідомили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

"Сталося так, що авторитет влади й довіра до неї впали до найнижчого рівня за всі роки незалежності. Те саме слід сказати й про так звану опозицію, яка нещодавно вже була при владі, скомпрометувала себе, а тепер знову прагне стати владою і "узяти реванш". Майже ніхто з українців зараз не вірить у те, що і влада, і опозиція прагнуть вирішити проблеми у суспільстві", - сказав С.Панченко.

Відео дня

На його думку, прихід до влади нових людей без зміни системи управління проблему також не вирішить. "Ми пропонуємо вирішення проблем через затвердження народовладдя, надання громаді реальної влади на місцях, а також через створення громади як суб'єкта господарювання", - зазначив він.

У свою чергу О.Билінська повідомила, що до цієї платформи готові приєднатися ще 12 кандидатів, які балотуються шляхом самовисування в одномандатних виборчих округах. "Зараз ведеться переговорний процес", - уточнила кандидат.

За її словами, "Територіальна платформа України" після обрання до парламенту має намір ініціювати ухвалення нових законів, які регулюватимуть механізм проведення референдуму, створення механізму загальнонародного контролю за діями влади та відкликання депутатів або керівників місцевих влад. "Ми, як практики, бачимо вирішення складних питань економічного та громадського розвитку нашої держави", - підкреслила О.Билінська.

Довідка УНІАН. О.Билінська балотується у депутати по одномандатному виборчому окрузі № 222 (Солом'янський район, Київ), в якому один з найвищих рівнів конкуренції. В цьому окрузі на депутатський мандат претендують 23 кандидати, у тому числі представник Партії регіонів Максим Луцький, представник "Батьківщини" Дмитро Андрієвський, представниця партії "УДАР" Рена Назарова та інші.

С.Панченко балотується до Верховної Ради України в одномандатному виборчому окрузі № 223 (Шевченківський район, Київ). В цьому окрузі за депутатський мандат змагаються 25 кандидатів, у тому числі висуванець партії "Руський блок", журналіст Олесь Бузина та ще чотири журналісти, в тому числі Наталія Розинська, Ігор Луценко, а також почесний голова організації "Кияни передусім!" Віктор Пилипишин.