Київ. 7 вересня. УНІАН. 11-13 вересня в місті Буча Київської області відбудеться перший офіційний турнір зі спортивного паріння – Кубок Європи-2012.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили організатори заходу.

Почесний президент Міжнародної федерації спортивного паріння Олег Міщенко відзначив, що МФСП була створена за ініціативою Міжнародної академії банного мистецтва, Асоціації банного бізнесу України і відомих російських і українських активістів банного руху.

Відео дня

За його словами, МФСП була створена для популяризації лікувально-оздоровчих і омолоджуючих можливостей паріння в російській бані, пропаганди здорового способу життя, а також нового вигляду спорту – спортивного паріння.

О.Міщенко відзначив, що з цією метою кращі фахівці в галузі паріння визначалися на всіляких фестивалях і змаганнях, які кожного разу по-новому називалися і по-різному оцінювалися журі чи суддями. О.Міщенко сказав, що жодне зі змагань з банної майстерності не мало офіційного статусу, а паріння в російській бані не визнане видом спорту в жодній країні світу.

О.Міщенко вважає, що створення Міжнародної федерації спортивного паріння сприятиме розвитку національних федерацій, а також територіальних представництв на правах регіональних відділень у всіх країнах, в яких культивується банний рух.

Крім того, створення центрів підготовки спортсменів дозволить підвищувати рівень професійної майстерності всього персоналу лазні, сприятиме підвищенню рівня поваги до професії майстра банно-оздоровчих процедур, недопущенню до роботи банщика непідготовлених теоретично і практично людей, підвищенню загального рівня культури паріння і ефективності процедур із віником у парній. О.Міщенко відзначив, що всі ці заходи приведуть до підвищення загального рівня обслуговування в банних комплексах і сприятимуть відродженню лікувально-профілактичних традицій російської бані.

Як повідомив голова оргкомітету Кубка Європи 2012 року зі спортивного паріння Руслан Корган, також з метою розвитку і популяризації банного руху в країнах Європи, пропаганди здорового способу життя серед населення, підвищення майстерності і виявлення обдарованих спортсменів Міжнародна федерація спортивного паріння організовує змагання зі спортивного паріння, які відбудуться з 11 по 13 вересня 2012 року в м. Буча Київської області. У змаганнях візьмуть участь близько 50 представників провідних банних клубів України, Росії, Білорусі, Литви і Латвії, які продемонструють техніку паріння, майстерність володіння різними прийомами масажу віником, а також інші оригінальні методики оздоровчої дії на організм людини. За результатами змагань буде визначено кращого банщика – майстра банно-оздоровчих процедур Європи. Як приз переможець одержить путівку до Фінляндії.