Київ. 7 вересня. УНІАН. Керівництво всеукраїнської друкарні «Вольф» заявляє про протизаконну спробу захоплення і демонтажу виробничих потужностей.

Про це керівник філіальної мережі компанії «Вольф» Тетяна Петрик сказала на прес-конференції в УНІАН.

Вона повідомила, що у 2000 році компанія розпочала співпрацю з міжнародною компанією «Х.», в результаті якої було придбано друкарське устаткування цього виробника.

Відео дня

Проте минулого року, за словами Т.Петрик, після багатьох років успішної співпраці, друкарня «Вольф» зіткнулася з тиском, який чиниться компанією «Х.».

«Не враховуючи реалій розвитку поліграфічного ринку країни, який пережив тяжку кризу і лише почав підніматися з колін, компанія «Х.» діє безкомпромісно і, на мій погляд, часто порушуючи законодавство», – заявила керівник філіальної мережі компанії.

За її словами, друкарня «Вольф» працює в режимі «війни». Численні судові процеси, зокрема порушення кримінальної справи щодо власника бізнесу Ігоря Вольфа, призвели до зриву робочого ритму, втрати частини кадрового потенціалу друкарні через неможливість виконувати зобов'язання перед співробітниками в повному обсязі.

Призупинено розвиток філіальної мережі, яка в загальному обсязі виробництва компанії «Вольф» має помітне значення. Також проблемна ситуація в друкарні, примусова зупинка виробничих потужностей і постійно чинений на компанію тиск призвели до втрати майже 30% замовників й істотного зниження обороту, повідомила Т.Петрик.

Вона наголосила, що останнім часом на підприємство двічі приходили співробітники виконавчої служби з метою відібрати один з основних засобів виробництва – офсетну друкарську машину, що перебуває у власності друкарні , на яку за рішенням суду було накладено арешт.

За словами Т.Петрик, 4 вересня було зроблено спробу передати машину на відповідальне зберігання третій стороні, і адміністрація друкарні «Вольф» вважала, що в рамках реалізації такого діловодства міг початися демонтаж машини з метою її вивезення з друкарні.

Т.Петрик заявила, що такі дії є незаконними, оскільки на 14 вересня 2012 року призначено перше засідання суду, на якому, з-поміж іншого, розглядатиметься законність рішення суду від 10 лютого 2012 року про арешт майна і стягнення з друкарні «Вольф» суми, еквівалентної 2,2 млн. доларів.

Керівник філіальної мережі компанії додала, що на сьогодні багато друкарень вже позбулися устаткування «Х.», серед яких - «Поліграфкнига», «СТ-друк», «УкрДрук», «Макрос», «Гамільтоніан» (Одеса), «Поліграфіст» (Тернопіль), «Полтавська друкарня». За словами Т.Петрик, у «Полтавській друкарні» після смерті власника устаткування вилучили, проламавши стіну основної будівлі. У цій друкарні дотепер тривають судові спори між спадкоємцями і компанією «Х.».

*** Компанія «Вольф» – один з лідерів поліграфічного ринку України. Працює на ринку з 1995 року. У 2009 році було прийнято рішення про розвиток філіальної мережі друкарні. На сьогодні має представництва в Одесі, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Запоріжжі, Львові.