Київ. 7 вересня. УНІАН. Учні Скандинавської гімназії Києва сьогодні передали своїм ровесникам з Німеччини "Абетку моєї країни України", видану німецькою мовою в рамках проекту "ABC World".

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив автор проекту, директор видавництва "Інформ-Україна" Олександр Помиткін.

"Ми запропонували нашим дітям написати азбуку про Україну для школярів з інших країн. Тепер ми переходимо до наступного етапу проекту — маємо намір організувати у інших країнах аналогічне написання дітьми інших країн азбуку про їх країни від А до Я. У рамках проекту "ABC World" ми організуємо Естафету миру, тобто обмін такими азбуками між дітьми різних держав світу", - сказав О.Помиткін.

Відео дня

За його словами, метою цього проекту є встановлення дружніх контактів між українськими дітьми з їхніми ровесниками з інших країн.

У свою чергу співавтор проекту "ABC World" від України Сергій Ковтун додав, що вже зараз є попередня домовленість про співпрацю зі скандинавськими країнами. "Зокрема, з Норвегією, Данією та Фінляндією", - уточнив він.

"Я вважаю, що створення такої азбуки має велике значення для України. Я хочу, щоб багато іноземних дітей дізналися про нашу країну, про звичаї, культуру, традиції", - сказала одна з переможниць-авторів "Абетки" Анна Гаган, яка навчається у 9 класі Скандинавської гімназії Києва.

Німецькі школярі Ян Фельдхаузен та Аня  Деген, які першими отримали видання, подякували авторам проекту за можливість більше дізнатися про Україну з "Абетки", складеної з творів їхніх українських ровесників.