Київ. 5 вересня. УНІАН. Народний депутат України Андрій Давиденко закликає політиків перед виборами поїхати на прощу на честь патріарха Йосипа Сліпого та очиститися.

Із відповідним зверненням він виступив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

А.Давиденко нагадав, що на початку вересня українці відзначають тижні патріарха Йосипа Сліпого. На переконання депутата, у ці дні варто згадати головний заклик патріарха до українців - заклик до єдності. «Цей заповіт у рівній мірі стосується кожного і політика і просто християнина», - підкреслив він.

Відео дня

За словами А.Давиденка, усе своє життя патріарх Йосип Сліпий поклав на втілення своєї великої мрії - досягнення єдності українського народу. Для нього духовна єдність українського народу була безсумнівним фактом та передумовою єдності українського народу. Патріарх вірив, що Українська держава відбудеться.

«Наближаються вибори, йде передвиборча агітація, і в цей час дуже багато моїх колег обливають один одного брудом. Я хотів би закликати, щоб ми змагалися ідеями… У рамках цього було б дуже доречно, щоб політики зустрілися під час прощі. Я закликаю політиків вшанувати пам’ять патріарха, приєднатися до прощі, щоб усі ми стали чистішими і працювали над єдністю нашого народу і розбудовою нашої незалежної країни», - сказав А.Давиденко.

Депутат нагадав, що цього року проща розпочнеться 8 вересня на батьківщині Йосипа Сліпого - у селі Заздрість Теребовлянського району Тернопільської області, звідки прочани вирушать у пішу хресну ходу до Марійського духовного центру у селі Зарваниця. Всього прощею пройдуть 28 кілометрів. Завершиться вона ввечері 9 вересня у Тернополі переглядом фільму про життя патріарха.