Київ. 4 вересня. УНІАН. Львівський Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької на Камерній сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка вперше представить столичним глядачам дві вистави за п’єсами сучасних французьких авторів - «Загадкові варіації» й «Арт».

Про це режисер-постановник театру, заслужений діяч України Вадим Сікорський повідомив на прес-конференції в УНІАН.

Як зазначив актор театру, народний артист України Богдан Козак, який виконує одну з ролей у виставі «Загадкові варіації» за п’єсою французького письменника, драматурга та сценариста Еріка-Еммануеля Шмітта, ідея поставити виставу в Україні належала режисеру В.Сікорському.

Відео дня

Б.Козак зазначив, що у виставі двоє людей ведуть між собою діалог про третю особу, і їхнє ставлення до неї розкриває цих людей у несподіваній якості.

«Важливо те, що це п’єса сучасна, п’єса не про політику, а п’єса, так як і п’єси Чехова, – про людину, про її внутрішній світ, думки», - наголосив актор.

У свою чергу В.Сікорський підкреслив, що в іншій виставі - «Арт» французької актриси і драматурга Ясміни Рези, грають учні Б.Козака. Цю виставу театр неодноразово показував у європейських країнах і отримував за постановку різні нагороди.

Гастролі театру імені Заньковецької до Києві проходять за підтримки почесного консульства Франції у Львові.

4-5 вересня на Камерній сцені театру імені Франка покажуть виставу «Арт», а 6-7 вересня - «Загадкові варіації», яку було написано спеціально для бенефісу відомого французького актора Алена Делона.Присутній на прес-конференції аташе з питань культури Посольства Франції в Україні Франкі Бландо наголосив на важливому значенні постановки в Україні п’єс сучасних французьких авторів. Ф.Бландо також висловив думку, що це може стати приводом для запрошення Е.-Е.Шмітта та Я.Рези до України.