Київ. 3 вересня. УНІАН. Для того, щоб зняти максимально реалістичний телевізійний документальний фільм про вибори до Верховної Ради, журналіст телеканалу “Інтер” Геннадій Стамбула вирішив зареєструватися кандидатом у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №18 (Вінницька область).

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

Г.Стамбула розповів, що Центральна виборча комісія зареєструвала його кандидатом у депутати 14 серпня. Після цього згідно із законом про вибори він взяв відпустку на телеканалі. “Телепроект, який я зараз роблю, ніяк не пов’язаний з “Інтером”, – сказав журналіст.

Відео дня

Він розповів, що не підтримує жодної політичної сили, на вибори вирішив йти самовисуванцем. За його словами, над телепроектом працюватиме невелика команда журналістів, операторів, режисерів, які є його друзями. Концепцією проекту є зміна журналістом професії і показ виборчого процесу зсередини, яким він є, “на власні очі”.

Головними героями будуть звичайні пересічні люди незалежно від їхнього рівня життя чи професії. Г.Стамбула розповів, що балотується в окрузі, переважну більшість якого становлять мешканці невеликих сіл. “Ми хочемо показати, чим живуть прості люди, хочемо показати їхні проблеми, які дійсно потребують вирішення майбутніми народними обранцями”, – сказав журналіст. “Мені з професійної точки зору важливо зрозуміти і показати глядачу, що відбувається в країні під час виборів і чому”, – додав він. При цьому журналіст не відмовляється від амбіційних планів серйозно поборотись за перемогу на окрузі і перевірити, чи можна в Україні з мінімальним бюджетом виборчої кампанії, не роздаючи продуктові набори і не заманюючи “зірок” естради, стати “слугою народу”. “Мета – продемонструвати, наскільки це реально. Чи можна без великих грошових вливань, без підкупу виборців стати народним депутатом”, – сказав Г.Стамбула.

За словами журналіста, бюджет проекту дуже малий, тому журналістська команда готова співпрацювати з усіма, хто бажає допомогти у його реалізації, сподівається на підтримку незалежних журналістів, вітчизняних і зарубіжних громадських організацій. Він додав, що вже є зацікавленість у співпраці однієї з польських продакшн-студій, також група готова вести переговори про розміщення телевізійного продукту на українських телеканалах.