Київ. 31 серпня. УНІАН. Кандидат у народні депутати України по 108-му виборчому округу Луганської області Олександр Ржавський закликає «технічних кандидатів-двійників», що балотуються в його окрузі, добровільно відмовитися від подальшої участі у виборах.

Про це він заявив на прес-конференції в УНІАН.

Як заявив О.Ржавський, усім відомо чимало прикладів нечесної конкуренції, коли в політичній боротьбі використовуються брудні і нечесні методи. «Я відповідально заявляю, що ніколи не дозволю собі здійснення подібних дій і закликаю всіх вас заявити про таку ж свою позицію публічно», – сказав кандидат.

Відео дня

У зв'язку з цим О.Ржавський запропонував усім кандидатам у народні депутати по 108-му виборчому округу підписати відповідний меморандум. «За своєю совістю і внутрішнім переконанням я не можу вдавати, що не розумію нечесних технологій, які вже застосовуються в цій компанії», - додав він.

О.Ржавський повідомив, що в окрузі балотуються два Тернікова і два Мошенських. За його словами, згідно із законом, кожен громадянин може висунути свою кандидатуру народні депутати, але висунення «двійників» є брудною технологією.

«Навіть не хочу затрудняти себе дозвільними роздумами, кому це може бути вигідним і хто стоїть за цією безсовісною справою, але впевнений, - це справа рук одного з наших зареєстрованих кандидатів. Я вимагаю від режисерів цього неподобства негайно вжити заходи для зняття цих псевдокандидатів», - заявив О.Ржавський.

Він повідомив, що Валерій Мошенський – відомий підприємець і депутат Київради, Юрій Терніков – член Партії регіонів і теж має пристойний офіційний послужний список. «А хто вони - ці однофамільці відомих людей? Що змусило цих простих і, напевно, нормальних громадян, піти на цю низинну акцію?» – запитав він.

О.Ржавський заявив, що має намір звернутися в правоохоронні органи, якщо «двійники» не знімуть своїх кандидатур.

«Мені не треба ослаблення суперників. Я готовий у відкритому діалозі довести свою перевагу з будь-ким вз кандидатів, на будь-якому публічному майданчику, в будь-який час. Увага режисерам: даю п'ять діб. Якщо протягом п'яти днів після публікації цього звернення не будуть написані заяви про відмову від участі у виборах цих фальшивих кандидатів - бережіться! Повірте, я знайду спосіб вивести всю компанію на чисту воду, але тоді це буде інша розмова, яка кваліфікується як стаття Кримінального кодексу «обман виборців», – заявив О.Ржавський.

Звертаючись до ініціаторів реєстрації кандидатів-«двійників», він додав: «Не тіште себе надією, що «двійники» не зізнаються в усіх подробицях, як усе це відбувалося. Коли буде усунута це непорозуміння, ми повернемося до моєї пропозиції».