Київ. 23 серпня. УНІАН. Новий громадський рух «Наша Правда-2012» сформує «чорний» список кандидатів у народні депутати, які можуть бути причетними до протиправних дій і, на переконання членів організації, недостойні бути обраними до парламенту.

Про це члени руху повідомили під час прес-конференції в УНІАН, презентуючи засади роботи активістів руху, до якого увійшли громадські організації, громадські та політичні діячі.

Як зазначив представник ГО «Громадянський комітет національного порятунку» Павло Нусс, рух утворено тиждень тому у зв’язку з майбутніми виборами до Верховної Ради України. Основними цілями і завданнями руху є вивчення біографій кандидатів у депутати, оприлюднення фактів з їхньої підприємницької та політичної діяльності, щоб громадяни змогли зробити правильний вибір.

Відео дня

У свою чергу, представник ГО «Європейська країна» Катерина Сенчук зауважила, що діяльність багатьох кандидатів у депутати викликає інтерес у правоохоронних органів.

«Наше завдання – зробити усе можливе для того, аби протиправні дії тих, хто рветься до влади, не залишатися безкарними і не приховувалися від громадськості і виборця», - сказала вона.

К.Сенчук закликала громадян голосувати не за «картинку», а робити свій вибір з огляду на вчинки і досягнення кандидатів у депутати. Вона повідомила, що активісти руху планують перевірити усіх кандидатів у депутати і надати свої звіти громадськості.

П.Нусс повідомив, що організація планує створити «чорний» список кандидатів, у даний час у цьому списку 15 осіб.

Повний «чорний» список кандидатів організація планує оприлюднити за тиждень до виборів, повідомив П.Нусс.