Київ. 23 серпня. УНІАН. Громадянський рух «Спільна справа» закликає чиновників, які балотуються до Верховної Ради, піти у відпустку на час виборчої кампанії.

Про це координатор «Спільної справи» Олександр Данилюк сказав на прес-конференції в УНІАН.

Він зауважив, що велика кількість чиновників різного рівня стали кандидатами у народні депутати. При цьому, заявив О.Данилюк, більшість із них не пішли у відпустку на час виборчої кампанії.

Відео дня

Також координатор «Спільної справи» звинуватив цих чиновників у незаконному веденні передвиборчої агітації. За словами О.Данилюка, керівники обласних та районних держадміністрацій, їхні заступники агітують за Партію регіонів, використовуючи для цього різноманітні офіційні заходи.

За словами О.Данилюка, активісти “Спільної справи” також зафіксували значну кількість випадків реєстрації кандидатів-“двійників”.

Віе наголосив, що під час цієї виборчої кампанії технологія реєстрації кандидата у народні депутати з іменем та прізвищем, однаковим з відомим політиком, набула особливого поширення. При цьому О.Данилюк назвав декілька виборчих округів, де були зафіксовані подібні факти.