Київ. 16 серпня. УНІАН. У вересні в Криму відбудеться більш як 30 різноманітних фестивалів.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив міністр курортів і туризму АРК Олександр Лієв.

За його словами, вересень є чи не найкращим місяцем для відпочинку в Криму.

Відео дня

«У вересні сонце перестає бути нестерпно спекотним, море все ще тепле, багато фруктів, велика кількість винограду, а ціни нижчі, ніж у високий сезон», – відзначив О.Лієв. Саме тому кримська влада виступила цього року зі слоганом «Вересень в Криму – четвертий місяць літа».

За словами О.Лієва, Крим практично не рекламував свій літній сезон, проте він проходить успішно. За словами міністра, кримська влада найближчим часом почне підбивати його підсумки, але вже сьогодні збільшення кількості відпочивальників становить близько 6%.

О.Лієв зазначив, що у вересні Крим вирішив зробити акцент на подійовому туризмі. Цього місяця заплановано провести більш як 30 різноманітних фестивалів, що становить чверть всіх фестивалів, які щорічно відбуваються на півострові.

Із 30 серпня по 2 вересня в Коктебелі вже в десятий раз відбудеться фестиваль «Джаз Коктебель». На трьох альтернативних сценах, обладнаних професійним звуком і світлом, виступлять кращі виконавці джазової музики з різних країн світу.

Також у Коктебелі з 6 по 9 вересня відбудеться некомерційний фестиваль джазу “Live in blue bay”. Впродовж чотирьох днів на двох сценах виступлять більш як 120 музикантів із країн СНД і Європи. Хедлайнером фестивалю стане Андрій Макаревич, який представить свою нову програму «Джазові трансформації».

З 27 по 30 вересня в Новому Світі відбудуться «Дні Голіцина». В рамках заходу відбудеться перший Міжнародний конгрес шампанських ігристих вин під патронатом Всесвітньої організації винограду і вина. Планується, що конкурс збере понад 20 учасників зі зразками своєї продукції з різних країн світу. Також у тунелях заводу «Новий Світ» планується проведення балів, а Володимир Гришко а капела заспіває в гроті Шаляпіна.

11-16 вересня в Ялті відбудеться фестиваль «Театр. Чехов. Ялта». У фестивалі візьмуть участь більш як 20 театральних колективів з Австралії, Бразилії, Єгипту, Ізраїлю, Ірану, Іспанії, Киргизії, Польщі, Росії, Саудівської Аравії, України, Уругваю, Франції та Чехії.