Київ. 15 серпня. УНІАН. Будівельна компанія «Баланс» вимагає від «Київводоканалу» погашення заборгованості за виконані роботи у розмірі 3,8 млн. грн.

Про це на прес-конференції УНІАН заявив заступник директора підприємства Владислав Репа.

За його словами, фірма «Баланс» уклала договір з «Київводоканалом» у жовтні 2010 року на проведення будівельних робіт. При цьому сума договору становила 30 млн. грн.

Відео дня

«З листопада по грудень 2010 року нами було виконано будівельних робіт на суму 8 млн. 225 тис. грн. З них сплачено 6 млн. грн.», - заявив В.Репа.

На початку 2011 року «Баланс» продовжив роботи над замовленням «Київводоканалу», проте, як запевнив В.Репа, замовник не підписав акти виконаних робіт.

«З січня по березень нашою компанією виконано будівельно-монтажні роботи на суму 1 млн. 250 тис. грн. Візи стоять з боку водоканалу, виробничо-технічного відділу, кошторисного відділу, начальників автобази, але печатку не поставлено. Загальна заборгованість становила 3 млн. 815 тис. грн.», - заявив В.Репа.

За фактом заборгованості з боку «Київводоканалу» компанія «Баланс» подала кілька позовів до суду і добилася перемоги. Проте Вищий господарський суд відправив справу на повторний розгляд до суду першої інстанції.

"Суди першої та другої інстанції підтвердили, що водоканал зобов`язаний заплатити підприємству. Більше року тривав розгляд справи у Вищому господарському суді, після чого справу відправлено на розгляд до суду першої інстанції", - уточнив голова комітету захисту підприємців Сергій Коломієць, який брав участь у прес-конференції.

УНІАН звернувся за коментарем до прес-служби «Київводоканалу», проте там пообіцяли відповісти на письмовий запит.

Як повідомляв УНІАН, Київміськадаміністрація в 2012 році запланувала виділити на реконструкцію очисних споруд «Київводоканалу» близько 200 млн. грн.

Довжина водопровідної мережі в столиці становить 4 тис. 134 км. 94 м.

В середньому за добу кияни споживають 868 тис. куб. м води.