Київ. 14 серпня. УНІАН. В Україні у середу, 15 серпня відбудеться загальнодержавна акція "Зміцнимо довіру громадян до суду", яка проводиться Радою суддів України за підтримки Державної судової адміністрації.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила директор Центру суддівських студій, керівник українсько-швейцарського проекту "Підтримка судової реформи в Україні" Наталія Верещінська.

"Захід ми проводимо вперше, і він проводиться одночасно по всій Україні 15 серпня. Ця акція має на меті проведення опитування серед громадян - відвідувачів суду про умови, в яких вони перебувають у суді, про якість та доступність інформації, ефективність організації суду, а також щодо упередженості та незалежності суду", - сказала Н.Верещінська.

Відео дня

У свою чергу, голова Ради суддів України Ярослав Романюк додав, що опитування на умовах анонімності буде проводитися не лише серед громадян - відвідувачів суду, але й серед усіх учасників судових розглядів - прокурорів, суддів, адвокатів.

"Результати опитування будуть опрацьовані міжнародними експертами, потім будуть розглянуті на Раді суддів і за підсумками цього розгляду будуть підготовлені рекомендації залежно від висновків опитування", - уточнив Я.Романюк.

"Результати цього опитування, я впевнений, послужать нам вказівником, у яких напрямках нам варто поліпшити свою діяльність. Наша мета, щоб судові послуги надавалися сторонам якісно, і довіра до судів з боку населення зростала", - підкреслив голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк.

Н.Верещінська додала, що опитування проводиться та фінансується у рамках українсько-швейцарського проекту "Підтримка судової реформи в Україні", трирічний бюджет якого становить 800 тисяч швейцарських франків.