Київ. 2 серпня. УНІАН. Селянська партія України вийшла зі складу Соціалістичної партії України і підтримуватиме на парламентських виборах ту партію, якій близькі інтереси селян.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова Селянської партії України Зеновій Холоднюк.

За його словами, після об'єднання з СПУ, яке відбулося 18 грудня 2011 року, «нічого не робилося, і на сьогодні ситуація зайшла в глухий кут».

Відео дня

З.Холоднюк зазначив, що сьогодні мав відбутися з'їзд Соцпартії, який було перенесено.

«У селян з'явилося враження, що хтось грає в такі ігри, щоб взагалі не допустити до виборчого процесу СПУ і партії, які з нею об'єдналися. Тому ми терміново зробили заяву про вихід, щоб вийти з непередбачуваного становища», - сказав він.

З.Холоднюк повідомив, що 1 серпня було терміново зібрано вищу раду СелПУ і ухвалено рішення про вихід зі складу Соціалістичної партії України.

Він також повідомив, що Селянська партія України планує 5 вересня провести позачерговий з'їзд, на якому ухвалити рішення про підтримку на парламентських виборах ту партію, яка вболіває за селян.

Він зазначив, що поки Селянська партія не визначилася, яку саме партію буде підтримувати. «Ми маємо ще час на вивчення програмних засад партій, ми їх розглянемо і визначимо, яка ближча до селян, і будемо її підтримувати», - додав він.

«Об'єднуючись з СПУ, Селянська партія мала надію на те, що СПУ візьме на озброєння нашу програму відродження села. На жаль, за час, поки ми перебували в об'єднанні, жодного разу не згадувалася наша програма», - сказав голова Житомирського обласного осередку партії Володимир Музиченко.

Голова партії та члени президії запевнили, що докладатимуть зусиль для відродження Селянської партії.

Як повідомлялося, наприкінці 2011 року Селянська партія, партія "Соціалістична Україна", партія "Всеукраїнська партія "Дітей війни", партія "Діти війни "Народна партія Україна" і партія "Козацька слава" приєдналися до Соціалістичної партії.