Київ. 31 липня. УНІАН. Комуністична партія України є лідером у нинішньому парламенті щодо невиконання проголошеної передвиборчої програми, а НУ-НС лідирує серед виконавців заявленого.

Такі висновки дослідження навів сьогодні на прес-конференції в УНІАН аналітик фундації "Відкрите суспільство" Станіслав Соколов.

За його словами, аналіз діяльності політичних сил, представлених у Верховній Раді України VI скликання показав, що НУ-НС за п’ять років законодавчої діяльності виконала 26% від заявленого у передвиборчій програмі, Партія регіонів - 21%, БЮТ - 9%, Блок Литвина - 3% і КПУ - 0%.

Відео дня

У той же час проведене фундацією дослідження показало, що в цілому 3 із 4 обіцянок депутатів електоратові залишаються невиконаними. Зокрема, Партія регіонів "винна" виборцям 17 із 28 заявлених обіцянок (найбільша частка з них - щодо покращання добробуту громадян), БЮТ - 74 зобов’язання із 94 (половина припадає на економічну політику), НУ-НС - 38 із 68 (найменше працював у реформуванні правової політики та державного управління), КПУ не виконала 50 із 58 обіцянок, Блок Литвина - 55 із 64.

Як зазначив С.Соколов, аналізуючи роботу парламенту цього скликання, експерти підрахували, що "плідна робота" над виконанням однієї обіцянки в грошовому еквіваленті з урахування утримання ВР коштувала платникам податків в середньому 182 млн грн.

"Отже, нашим політичним партіям бракує відповідальності. І ми, як громадяни, маємо вимагати від тих, кого обираємо максимально інформувати про результати роботи партії у парламенті", - наголосив С.Соколов, зауваживши, що на відміну від ВР попереднього скликання, у цьому парламенті спостерігалася суттєва комунікаційна регресія щодо відповідальності та звітності перед виборцями.