Київ. 30 липня. УНІАН. У ВАТ "Запоріжзв’язоксервіс" заявляють про спроби влади Запоріжжя у незаконний спосіб усунути підприємство від збору комунальних платежів з населення шляхом передачі цих функцій комунальному підприємству, яке немає ні досвіду роботи в цій сфері, ні технологічних можливостей.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова правління ВАТ "Запоріжзв’язкоксервіс" Юрій Комісаров.

За його словами, за 17 років роботи підприємство створило у місті високотехнологічну систему прозорих розрахунків з обслуговування населення, систематично сплачуючи до бюджету всі обов’язкові платежі. Натомість, як зазначив Ю.Комісаров, руйнування цієї системи місцевою владою шляхом створення "нових схем" на основі комунального підприємства, яке не має жодного досвіду роботи в області ЖКГ, є прямою корупцією.

Відео дня

"Руйнування нинішньої системи платежів та створення нової відбувається без оприлюднення попередніх розрахунків, які б довели, що нова система підвищить надходження до місцевого бюджету, не призведе до підвищення цін на комунальні послуги для населення і не дасть змогу маніпулювати коштами населення, що неминуче призведе до виникнення напруженості серед мешканців Запоріжжя", - сказав Ю.Комісаров.

При цьому він зауважив, що такі дії органів місцевої влади важко зрозуміти напередодні виборчої кампанії. "Складається враження, що цілі у влади центральної та у влади місцевої зовсім різні. Якщо перша намагається запровадити реформи, то друга - створює видимість їх проведення", - зазначив Ю.Комісаров, додавши, що колектив "Запоріжзв’язоксервісу" намагатиметься владнати проблему на місцевому рівні, але якщо не вдасться, то буде змушений просити втручання прем’єр-міністра або Президента України.