Київ. 23 липня. УНІАН. Ініціатори законопроекту № 8711 щодо заборони пропаганди гомосексуалізму (про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір) закликають політичні сили, які йдуть на парламентські вибори, оприлюднити перед виборцями свою точку зору щодо гомосексуалізму.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами народного депутата, співавтора законопроекту Павла Унгуряна, група парламентаріїв поставила перед собою завдання забезпечити захист українських родинних цінностей, й одним із завдань є збереження морального, духовного, фізичного здоров’я нації.

Відео дня

Ця прес-конференція, за його словами, проводиться з метою пояснити суть законопроекту та позицію народних депутатів, які стали авторами законопроекту, зважаючи на минулотижневі звинувачення ЛГБТ-організацій (ЛГБТ (англ. LGBT) - акронім, що виник в англійській мові для позначення чотирьох сексуальних меншин - лесбійок (Lesbian), геїв (Gay), бісексуалів (Bisexual) і трансгендерів (Transgender) – УНІАН).

“Позиція наступна – ми не проти чогось. Депутати, які відстоюють традиційні, родинні цінності, родину в її традиційному, біблійному розумінні, як союз чоловіка та жінки, ми за це. І не треба звинувачувати парламентаріїв у гомофобії. Насправді нам болить своє, українське”, - пояснив П.Унгурян.

За його словами, питання стало дуже актуальним, бо в Україні взагалі “серйозна глибинна криза – криза духовності, моралі, криза свідомості”.

“З огляду на негативні приклади сусідніх країн, у яких не було вчасно поставлено заслони, у тому числі законодавчі, засиллю пропаганди одностатевого способу життя, ми розуміємо, що так не має бути в нашій країні. І саме тому, зважаючи і на громадськість, і на суспільну думку, і головне, на цінності, які український народ формував тисячоліттями, ми говоримо про наше завдання – не бути проти когось, а бути за родину, за сім’ю, за нормальні людські цінності”, - сказав П.Унгурян.

Як заявив журналіст, засновник руху «Любов проти гомосексуалізму» Руслан Кухарчук, на сьогодні є достатньо підстав стверджувати, що в деяких країнах Заходу встановлюється режим “так званої гомодиктатури”, коли починають переслідувати людей, які негативно висловлюються щодо людей нетрадиційної орієнтації. Він пояснив, що йдеться про штрафи, звільнення з роботи, ув’язнення тощо.

Засновник руху «Любов проти гомосексуалізму» повідомив, що громадськими організаціями зібрано за останні декілька років вже понад 100 тисяч підписів українців з різних регіонів держави, які виступають проти засилля гомосексуалізму і 82 тисячі уже передано у парламент.

Р.Кухарчук звернув увагу на те, що законопроект готувався народними депутатами, які представлають усі фракції Верховної Ради.

За його словами, суть законопроекту полягає у тому, що буде “заборона на пропаганду гомосексуалізму через ЗМІ та проведення вуличних заходів, так званих гей-парадів”.

Як наголосив Р.Кухарчук, “ми сьогодні, напередодні виборів, звертаємося до різних політичних сил, щоб вони чітко задекларували свою позицію. Насправді кожна партія має право мати свою позицію – або за одностатеві шлюби, або проти. Ми просто хочемо розуміти, хто яку позицію має, щоб перед виборами виборці могли усвідомлено голосувати”.

Він переконаний, що гомосексуалізм – це не вроджена орієнтація, «це є, зокрема, наслідок насильства у дитинстві чи наслідлк пропаганди одностатевих відносин, це є псилогічний розлад у людини».

Як додав П.Унгурян, гомосексуалізм - не “еволюція, а деградація суспільства”.

Голова всеукраїнського благодійного фонду «Сім`я» Андріан Буковинський зауважив, що вже видаються дитячі книжки українською мовою, які пропагують гомосексуалізм, а це втручання у дитячу психіку.

“Цей законопроект робить певні запобіжники, щоб попереджувати явну проблему, яка буде, якщо ця пропаганда буде узаконена”, - сказав він.

Учасники прес-конференції наголосили, що засуджують фізичну агресію стосовно людей нетрадиційної орієнтації.