Київ. 20 липня. УНІАН. Лідер політичної партії "Справедлива Україна" Степан Дьяченко презентував ініціативу, спрямовану на вдосконалення механізму відповідальності народних депутати перед виборцями.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За інформацією С.Дьяченка, партія “Справедлива Україна” розробила Договір відповідальності, який кандидати в депутати укладатимуть з виборцями. Документ враховує всі обіцянки, дані кандидатами в депутати в період виборчої кампанії. Якщо вони не виконуватимуться, передбачено механізм відкликання народних обранців.

Відео дня

Як сказав С.Дьяченко, для кандидатів у депутати від партії “Справедлива Україна” стає обов’язковим укладання такого документа. За його словами, таким чином партія бере на себе юридичну відповідальність за виконання своїми представниками у парламенті всіх наказів виборців.

С.Дьяченко заявив, що такий Договір гарантує зворотній зв’язок між народом та його обранцями, контроль за роботою депутатів, механізм їх відкликання.

Лідер “Справедливої України” нагадав, що партія заснована в березні 2005 року. До цього часу вона не брала участі у виборах, оскільки проходила «період духовного та ідеологічного становлення».

Він повідомив, що партія була організована церковнослужителями, єпископами, пастирями різних конфесій. “Випала місія ця. Хотілося б, щоб на даний час у нашу партію і у владу пішли люди, які від народу, які бачать біду. Люди, які мають віру – це люди від Бога. І я теж людина віруюча. Так хотілось би, щоб наші всі співвітчизники зрозуміли, чого ми хочемо”, - сказав С.Дьяченко.

Він зазначив, що Україна вже 21 рік як незалежна, але життя пересічних людей не покращується: “Люди з кожним днем стають все біднішими, а олігархи – багатшають”.

“Хотілось би, щоб ми всі з вами сконсолідувались, сконцентрувалися, взялися за руки і пішли у владу разом зі мною для того, щоб все-таки подолати цей безлад і хаос, і зробити в нас в Україні дійсно нормальну, порядну країну”, - сказав С.Дьяченко.

Зокрема, він висловив переконання, що в країні потрібно змінити Конституцію, реформувати парламент.

“Зараз працюють лише десь 180 народних депутатів, решта - не працюють зовсім. Ми бачимо, як бігають, нажимають кнопки за когось... Потрібно реформувати парламент – залишити 180-200 чоловік. Не потрібно мати стільки, як зараз, людей. І за них ми з вами повинні платити податки, щоб утримувати...”, - пояснив він.

Лідер партії закликав приєднуватись до “Справедливої України” простих людей, людей доброї волі, які “хочуть щось змінити в ім’я наших дітей”.

Він висловив переконання, що партія зможе подолати 5% прохідний бар’єр на виборах та зайняти достойне місце в наступному парламенті.