Київ. 20 липня. УНІАН. В Україні створено громадську ініціативу «Народна відплата», активісти якої агітуватимуть виборців не голосувати на парламентських виборах за першого заступника голови Верховної Ради України Адама Мартинюка, голову Верховної Ради Володимира Литвина та інших народних депутатів.

Про це представник Асоціація вболівальників “Фан-клуб Україна” Сергій Тищенко заявив на прес-конференції в УНІАН.

Він повідомив, що організаторами «Народної відплати» виступили ВГО “Національний альянс”, ВГО «Тризуб ім. Степана Бандери», ВГО “Молодіжний націоналістичний конгрес”, громадська ініціатива “Чорний комітет”, Асоціація вболівальників “Фан-клуб Україна”.

Відео дня

“Величезна кількість людей, які своїми діями та прийнятими рішеннями в стінах парламенту або в інших владних кабінетах, зрадили український народ та Українську державу, зараз балотуватимуться по виборчих округах, де шляхом підкупу та фальсифікацій, а також з використанням адмінресурсу, хочуть забезпечити собі 100% перемогу на виборах”, - наголосив С.Тищенко.

За його словами, щоб не допустити такого розвитку подій, ініціатива “Народна відплата” “формуватиме загони, які будуть пильнувати та перешкоджати фальсифікаціям і які також поширюватимуть правдиву інформацію про цих державних - в лапках - мужів”.

С.Тищенко зазначив, що активісти розпочнуть свою діяльність “з найбільш одіозного першого віце-спікера Верховної Ради України Адама Мартинюка, який вирішив обиратися в окрузі №23 на Волині”.

“Реально ми знаємо, що Мартинюк особисто та Комуністична партія в цілому причетні до “протягування” недавно мовного закону”, - додав він.

При цьому С.Тищенко повідомив, що активісти поїдуть в округ № 23, де працюватимуть «з місцевим населенням» та «формуватимуть антикомуністичні загони, збиратимуть підписи про заборону діяльності КПУ».

“Ми ставимо завдання не тільки донести правдиву інформацію до виборців Волині про дії А.Мартинюка, але й організувати там дієвий спротив з мешканців округу для необрання даного червоного персонажу до нового парламенту”, - сказав С.Тищенко.

За його словами, також активісти ініціативи “Народна відплата” мають намір провести антиагітацію в окрузі на Житомирщині, де планує балотуватися голова Верховної Ради України Володимир Литвин. “Ми заїдемо до великого патріота України в лапках Володимира Литвина, який вважає, що своєю відставкою він вирішить всі свої політичні проблеми і це ніяк не вплине на волевиявлення його виборців”, - сказав С.Тищенко.

Крім того, він повідомив, що представники “Народної відплати” планують розповідати людям про діяльність народного депутата від КПУ Юрія Гайдаєва і позафракційного депутата Богдана Губського. “На окрузі №13 нами помічений Юрій Гайдаєв - народний депутат країни від КПУ, який використовує приміщення державних установ і роздає медичний одяг на День медика”. За його словами, активісти повідомлятимуть виборцям про ці факти, а також про дії “одіозного політика” Б.Губського, який планує балотуватися на Черкащині.

Депутат Луцької міської ради, представник “Національного альянсу” Павло Данильчук наголосив, що “всі депутати провладних фракцій, які є вихідцями з Волині, котрі проголосували за мовний законопроект, знову активно хочуть потрапити у Верховну Раду”.

За його словами, у свою чергу, громадські активісти в окрузі №23, де має намір балотуватися А.Мартинюк, організують антикомуністичний марш, щоб «донести людям правду» про першого віце-спікера.

П.Данильчук наголосив, що представники організації також агітуватимуть проти інших депутатів, які підтримали мовний законопроект, зокрема, проти Григорія Смітюха (фракція Партії регіонів), Катерини Ващук (фракція Народної партії) (пізніше К.Ващук відкликала свій голос - УНІАН), Ігоря Палиці (фракція НУ-НС) (І.Палиця заявив, що у момент голосування за мовний закон був відсутній у сесійній залі, - УНІАН).

Представник ВГО «Тризуб ім. Степана Бандери» Андрій Тарасенко підкреслив, що Партія регіонів, КПУ і Народна партія підтримують “нинішній окупаційний режим”.

“Ми всіма доступними методами і засобами будемо їм протидіяти, а на округах - кандидатам від цих політичних сил”, - заявив він.

Представник ВГО “Молодіжний націоналістичний конгрес” Сергій Кузан вважає, що саме завдяки фракції КПУ Партія регіонів змогла “просунути свій мовний законопроект, яким влаштовується мовний геноцид українців”. С.Кузан наголосив, що виборці мають дати оцінку що таким діям комуністів.

Представник “Чорного комітету” Богдан Тицький підкреслив, що активісти “Народної відплати” докладуть усіх зусиль, аби «А.Мартинюк та інші одіозні персони» не потрапили у парламент наступного скликання.

У свою сергу С.Тищенко наголосив, що громадські активісти також виступатимуть проти кандидатів у народні депутати від опозиції, котрі будуть помічені у підкупі виборців.