Київ. 19 липня. УНІАН. Екс-директор Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця" В'ячеслав Кулинич вважає незаконним наказ Головного управління культури Київської міської державної адміністрації (КМДА) про його звільнення і вимагає від Окружного адміністративного суду Києва поновити його на посаді.

Про це В.Кулинич заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН

"Вчора я оскаржив рішення у адміністративному суді й у інстанціях міста Києва у зверненні до Попова (голови КМДА — УНІАН)", - сказав В.Кулинич.

Відео дня

Екс-директор Київської фортеці зазначив, що у наказі, виданому 17 липня, йдеться про його звільнення "у зв'язку з неодноразовим порушенням трудової дисципліни, невиконанням доручень Головного управління культури". "Хоча весь цей час вони регулярно нам підтверджували премію і тільки за тиждень до цього наказу вони винесли мені догану за те, що я не пустив комісію з передачі башти в оренду на територію музею", - додав він.

Крім того, за словами В.Кулинича, наказ про його звільнення видано з порушенням закону, оскільки він у цей час хворів та й досі перебуває на лікарняному.

"Мене запросили в управління культури під іншим приводом, а вручили наказ про моє звільнення. Це незаконно ще тому, що я знаходжуся на лікарняному", - зазначив В.Кулинич.

Екс-директор Київської фортеці також просить Президента України Віктора Януковича особисто втрутитися в ситуацію, оскільки міська влада не виконує його доручення про передачу музею з комунальної у державну власність. "Я звертаюся до Віктора Федоровича і прошу його особистого захисту. Все ж таки я немало зробив для міста і для слави України", - наголосив він.

В.Кулинич повідомив, що Головне управління культури КМДА позбавило його квартири, яку виділив голова КМДА Олександр Попов, враховуючи його діяльність із захисту пам'яток історії.

"Я стояв у черзі, в комуналці, і мені було виділено квартиру. Цю квартиру у мене в ці дні відняли. Управління культури заявило, що у них немає можливості виділити мені квартиру. Це питання для мене болюче ще й тому, що у мене малі діти — доньці п'ять років, а сину — 10 місяців. В цьому був і певний шантаж... Тепер я залишився без роботи, без квартири і без зарплати, і мені, напевно, скоро не буде чим годувати своїх дітей", - додав екс-директор музею.

Як повідомляв УНІАН, 26 квітня Київрада передала «Музею історичного культурного надбання «ПЛАТАР» приміщення у нежитловому будинку на вулиці Старонаводницькій, 2-а в оренду на 49 років, що є частиною музею «Київська фортеця».

9 липня В.Кулинич заявив, що управління культури КМДА вимагає звільнення його з посади у зв'язку з відмовою виконувати рішення Київради про передачу в оренду на 49 років одного з приміщень музею.

Він повідомив, що звернувся до Окружного адмінсуду Києва з позовом про оскарження рішення Київради від 26 квітня про передачу «Музею історичного культурного надбання «Платар» приміщення у нежитловому будинку на вулиці Старонаводницькій, 2-а в оренду на 49 років.

Перше судове засідання з розгляду позову призначено на 1 серпня.

На думку В.Кулинича, Головне управління культури КМДА поспішало зі його звільненням, щоб унеможливити участь у судовому процесі. Він вважає, що управлінням культури призначить представника "начебто" музею "Київська фортеця", який погодиться з позицією Київради у судовому процесі.