На гостинній українській землі Всеукраїнський благодійний Фонд Надії і Добра традиційно зібрав в МДЦ «Артек» юних посланців з 54 країн світу на 11-му Міжнародному дитячому фестивалі «Змінимо світ на краще!», що відбувається за підтримки Кабінету Міністрів України. Співорганізатор фестивалю є Міністерство соціальної політики та Міністерство закордонних справ України.

Головними завданнями фестивалю є сприяння формуванню принципів толерантності, рівності прав та плюралізму думок у дітей різних національностей та віросповідань через набуття досвіду життєдіяльності в умовах полікультурного середовища. Завдяки фестивалю в Україні побували та стали її друзями близько 7,5 тисяч дітей з 73 країн світу. В цьому році до фестивального кола вперше приєдналися представники Бельгії, Кувейту та Словенії. Право увійти до складу української делегації діти виборюють на чисельних національних та міжнародних конкурсах та фестивалях.

Відео дня

Програма фестивалю дуже різнобарвна. Юні політики, журналісти та активісти громадського руху проведуть засідання 3-ї сесії Генеральної асамблеї Міжнародної громадської організації «Всесвітня Дитяча Ліга Націй» (заснована у 2009 році). На порядку денному  питання:  можливості дитини в сучасному інформаційному просторі, моральні чи матеріальні цінності - що обирають діти, війна краде дитинство. Яскравим наповненням фестивалю є культурна програма «Планета талантів». Юні танцюристи та співаки, музиканти та  майстри оригінального жанру демонструють свої творчі досягнення та готують спільні  мистецькі заходи. Традиційними є проведення днів країн-учасниць, що дозволяють дітям познайомитися з культурою  держав світу.

Національна приналежність, мова, колір шкіри, різні віросповідання не заважають дітям дружити, мирно існувати в  атмосфері взаємоповаги, взаєморозуміння та спільності інтересів. А акція «Фестиваль крокує Артеком» надає учасникам фестивалю можливість зустрітися з багатьма дітьми, які відпочивають  в інших таборах МДЦ «Артек».

До 20-річного ювілею ТМ «Кока-кола» в Україні, 25 липня відбудуться квест «Funny Coca-cola», мистецька акція, конкурси, флеш-моб, де буде зафіксовано рекорд України за участю 700 дітей. В рамках цьогорічного фестивалю буде представлено масштабний Міжнародний проект «Війна краде дитинство» – фотовиставка, дискусії, акція «Журавлик пам’яті», а також музейну експозицію «Скарби Чорного моря».

Кульмінаційною подією фестивалю стане День миру, що розпочнеться 1 серпня о 18.30 підсумковим засіданням Генасамблеї МГО «Всесвітня Дитяча Ліга Націй», де юні миротворці підведуть підсумки спільної роботи та підпишуть звернення до міжнародних організацій та керівників держав-учасників фестивалю. Діти сподіваються, що це ще один шанс звернутися до всього світу  – «Дорослі, почуйте наш голос! Ми різні, але в цьому наше багатство, ми разом і  в цьому наша сила. Нам будувати майбутнє!».

Запрошуємо представників ЗМІ 21 липня 2012 року о 17.00 на прес-конференцію з нагоди відкриття Фестивалю.

Аккредитация за тел.: 0654 36 37 33, 067 653 73 80,

067 765 72 03, 050 724 71 90