Київ. 18 липня. УНІАН. Відбувся круглий стіл лідерів громадських об'єднань на тему: "Об'єднання заради майбутнього", який був ініційований до проведення та організований Партією пенсіонерів України.

У роботі прийняли участь представники Партії пенсіонерів України, МГО “Козацтво Запрожське”, ПП “Справедлива Україна”, МО “Ліга культур”, Лівівська обласна правозахисна група   та  інші  громадські організації , партії ,  правозахисники , міжнародні громадські об' єднання, діячі  культури та духовенства.

Учасники круглого столу виступили з  ініціативою  щодо створення  асоціації незалежних спостерігачів,  для оцінки перебігу процесу виборів у парламент та дослідження належного виконання депутатами своїх передвиборчих обіцянок.

Відео дня

"До моніторингової групи увійдуть представники правозахисних груп, козацтва, засобів масової інформації, діячі культури і духовенства, представники Союзу адвокатів України та міжнародних громадських об'єднань", - сказав голова Партії пенсіонерів України Амрам Петросян.

За його словами, до створення такої групи підштовхнули події у Черкасах, де міська влада намагається підпорядкувати комітети самоорганізації населення і через них здійснювати підкуп виборців.

"За місяць до виборів у 2010 році з міського бюджету цим громадським організаціям за підписом міського голови було виділено 600 тис. грн, які були використані на користь його команди", - додав представник прес-служби Партії пенсіонерів Валерій Журенко.

Представник козацтва, генерал-хорунжий Володимир Цап вважає, що громадськість повинна контролювати не лише перебіг виборів, а й дії політиків після того, як вони прийдуть до влади. "Якщо ми прогавимо і ці вибори, що буде далі? Нас знову будуть використовувати ті, хто хоче бути при владі. Кожен має сам визначитися, і визначитися у своїй родині, щоб не отримувалося так, що за якихось 100 грн продали цей голос, а врешті решт все залишиться, як є", - зазначив він.