Київ. 13 липня. УНІАН. У серпні-вересні в Україні відбудеться мотофестиваль “Мотородео”.

Про це організатори фестивалю повідомили на прес-конференції в УНІАН.

Керівник Всеукраїнської соціальної організації “Українська служба порятунку”, яка виступила організатором заходу, Павло Диба зазначив, що на сьогодні переважна більшість аварій на дорогах за участі мотоциклістів та скутеристів трапляється через те, що люди не вміють належним чином їздити. Саме через це півроку тому його організація вирішила зацікавити водіїв мотоциклів зайнятися удосконаленням своїх навичок.

Відео дня

За словами П.Диби, зважаючи на міжнародний досвід, Українська служба порятунку вирішила розробити програму з попередження ДТП за участі мотоциклістів.

“На початку наступного місяця хочемо запровадити за підтримки органів влади, ДАІ мотофестиваль “Мотородео”. Мета цього заходу – заохотити громадян навчитись вправно їздити на двоколісному транспорті”, – сказав він.

Майстер спорту міжнародного класу, байкер Олег Чернуха повідомив, що за кордоном, зокрема в США, мотородео проводяться вже багато років. На цих фестивалях досвідчені майстри, змагаючись між собою, демонструють високий рівень майстерності управління та їзди на мотоциклах, натомість початківці мають можливість побачити це на власні очі, а також на практиці покращити свої навички.

П.Диба зазначив, що у фестивалі, який проводитиметься вперше, крім українських учасників, попередньо планують взяти участь мотоциклісти з Росії та Молдови.

Як зазначили організатори заходу, фестиваль стартує 5 серпня відбірковими турами у декількох українських містах. Відбір учасників у різних містах України триватиме протягом серпня-початку вересня. Взяти участь у цих турах зможуть усі охочі байкери та скутеристи, які мають водійські права та зареєстровані транспортні засоби.

Фінал конкурсу відбудеться в Києві в середині вересня. Призовий фонд фестивалю становитиме 50 тис грн. за перше місце в кожній категорії.