Київ. 12 липня. УНІАН. 1-7 липня в Україні пройшли змагання на поза шляхових автомобілях Ukraine Trophy-2012.

Як повідомили на прес-конференції в УНІАН організатори гонки, змагання Ukraine Trophy-2012 стартували 1 липня на Майдані Незалежності в Києві.

Один з найскладніших і найдовших поза шляхових маршрутів в Європі Київ - Шацьк загальною довжиною 1300 км долали 146 екіпажів з України, Росії, Білорусі, Німеччини, США і країн Близького Сходу. Нагородження найкращих гонщиків відбулося 7 липня в Шацьку.

Відео дня

Як зазначив голова Асоціації розвитку поза шляхових видів спорту Сергій Осадчий, «ці змагання стали тренуванням волі до перемоги, вміння не відступати перед складними перешкодами і швидко приймати правильні рішення».

За його словами, цього року організаторам вдалося зробити якісний ривок як у плані складності маршруту, так і розширення складу учасників, оскільки вдалося залучити ще більше спортсменів міжнародного рівня.

Один з учасників змагань, народний депутат Віктор Янукович сказав, що Ukraine Trophy-2012 стали не тільки спортивними змаганнями, а й серйозним соціальним проектом. За його словами, учасники змагань змогли побачити цікаві місця України, куди рідко потрапляє звичайний турист. При цьому для них і для місцевих жителів організатори провели різні свята, конкурси, ярмарки. В рамках змагань відбувся конкурс дитячого малюнка «Я люблю Україну», екіпажі-учасники привезли в спортивні школи сіл і міст Полісся футбольні м'ячі з автографами гравців української збірної, сказав В.Янукович.

Організатори і учасники змагань запевнили, що оскільки маршрут гонок пролягає поряд з трьома заповідниками, то вони максимально дотримувалися екологічної дисципліни. Зокрема, всі транспортні засоби могли заправлятися пальним тільки на стаціонарних АЗС, обов'язковим було використання корозієзахисного покриття на тросах лебідки, спеціального килимка під час ремонту машини для уникнення пролиття масла, бензину на грунт тощо.