2012 рік дуже багатий на спортивні події для України – вже пройшов Чемпіонат Європи з футболу, а зовсім скоро українці очікують на виступ збірної на Олімпіаді в Лондоні. Тому цей рік можна, не вагаючись, назвати роком спорту, а також роком вболівальника. Спортсмени протягом довгого часу наполегливо тренуються, щоб цей 2012 став також і роком перемог – спільних перемог, адже без вболівальника, без фаната України, неможливо стати чемпіоном.

Активісти фанатського руху, відомі зірки шоу-бізнесу та всі українці об`єдналися, щоб підтримати спортсменів і допомогти їм перемогти. Лідери фанатського об`єднання створили неформальну«Партію фанатів України». Долучитися до неї може кожен. Наразі у соціальних мережах Facebook та «ВКонтакті» до руху приєдналися вже біля 20 тисяч фанатів.

14 липня 2012 року фанати України будуть в`язати стрічку від Європейської площі до Британського Посольства. 1000 кроків, які активісти фанатського руху, зірки шоу-бізнесу та всі фанати України пройдуть, буде називатися «Фанатською милею».

Відео дня

«Фанатська миля» символізує з`єднання столиці України з Лондоном та перехід уваги фанатів від Чемпіонату з футболу до Олімпіади.

На цьому урочистому заході затвердиться перший фанатський рекорд, який увійде до «Книги рекордів України». Це стане натхненням для спортсменів на встановлення нових спортивних рекордів.

21 липня 2012 року у Києві пройде перше святкування «Дня Фаната України». Цього ж дня відбудеться естафета олімпійського вогню та проводи Олімпійської Збірної до Лондону.

Під час свята фанати України передадуть всі свої побажання Збірній й покажуть спортсменам, що тут, на Батьківщині, за них вболіватимуть та підтримуватимуть. Щоб навіть за тисячі кілометрів спортсмени відчували підтримку й досягли успіху, перемог та показали всьому світу, що українці – КРУТІ ПЕРЦІ!

Про «День фаната України»

Згідно з ініціативою, святкування першого Дня фаната України відбудеться 21 липня 2012 року – у перерві між Чемпіонатом Європи з футболу та Олімпійськими іграми, які пройдуть у Лондоні.

День фаната України в соціальних мережах: http://www.facebook.com/fandayua  та  http://vk.com/fandayua